SJELDENT KRIGSKLENODIUM: Wanda Adele Barbosa da Silva (f.v.), Kristine Johansen og Janne Egerdahl viser fram et ullteppe brukt av Milorg under krigen. Rett etterpå ble det «unike julemarketsproduktet» solgt! Foto:
SJELDENT KRIGSKLENODIUM: Wanda Adele Barbosa da Silva (f.v.), Kristine Johansen og Janne Egerdahl viser fram et ullteppe brukt av Milorg under krigen. Rett etterpå ble det «unike julemarketsproduktet» solgt! Foto:Bilde 1 av 2
FLOTTE GEVINSTER: Pastor Harald Cyrèn holdt som vanlig styr på det meste. Her med full oversikt over gevinstbordet. Foto:
FLOTTE GEVINSTER: Pastor Harald Cyrèn holdt som vanlig styr på det meste. Her med full oversikt over gevinstbordet. Foto:Bilde 2 av 2

Dette teppet ble brukt av Milorg under krigen

I år hadde Kristi menighet et helt spesielt objekt til salgs under sitt tradisjonelle julemarked.

– Det er noe av det mest unike vi noensinne har hatt, sier Wanda Adele Barbosa da Silva.

Hun holder opp et gammelt ullpledd.

Møllergata 19

Ullpleddet ble brukt av Milorg under andre verdenskrig.

– Vi har fått det personlig fra barnebarnet til han som brukte det. Han var medlem av Milorg under krigen og jobbet senere ved Kriminalpolitiet i Møllergata 19. Dette er ekte saker, forteller Wanda.

Det tok heller ikke lang tid før ullteppet ble solgt.

– Er ikke dette typisk oss i Kristi Menighet? Vi har alltid noe utenom det vanlige, smiler Wanda.

Spesielle ting

Til vanlig driver Kristi menighet gjenbruksbutikken Oasen vegg i vegg med misjonssalen på Kampen. Der får de inn gaver og dødsbo som selges ut til inntekt for menighetens veldedighetsprogram som kommer mennesker i nød til gode. Gjennom et helt år plukker de ut det beste de får inn, setter det til side, for så å selge det i en egen retroavdeling på julemarkedet.

– Det er derfor det alltid kommer folk som samler på spesielle ting, i tillegg til tradisjonelle julemarkedsbesøkende, sier Kristine Johansen.

For selvsagt bugnet det som vanlig også av håndarbeid, strikk, broderier, klær, smykker, og ellers alt man forbinder med menighetens tradisjonelle julemarked – og som vanlig ble det stort kakesalg. Sandkaker, smør/fløtepletter, krumkaker, og ikke å forglemme de legendariske serinakakene og margposteier.

FLOTTE GEVINSTER: Pastor Harald Cyrèn holdt som vanlig styr på det meste. Her med full oversikt over gevinstbordet.

FLOTTE GEVINSTER: Pastor Harald Cyrèn holdt som vanlig styr på det meste. Her med full oversikt over gevinstbordet.

Bedre salg

Den store kafeen frister også alltid til å sette seg ned etter en handel, og da med anledning til å kjøpe lodd, både til det lille og store lotteriet. I tillegg er det auksjon, som vanlig ledet av pastor Harald Cyrèn.

– Lotteri er alltid populært. Hvis vi ikke har det, ville kundene føle seg lurt. Og så hadde det selvsagt blitt mindre kafesalg, smiler Harald lurt.

– Vi har hatt mindre besøkende i år enn i fjor. Vi kan ikke bevise det, men vi kan ikke annet enn tro at det skyldes den innførte beboerparkeringen her på Kampen, slik at våre kunder må betale for parkering – det er de ikke vant med, og har nok ført til en del irritasjon siden det er så uvant, sier Janne Egerdahl.

Men samtidig kan hun, Wanda og Kjersti konstatere at det faktisk har vært bedre salg enn i fjor, hvilket vil komme enda flere mennesker i nød til gode.