Avisa Østbyen

FANT ØKS: En flintøks ble funnet i Kampen Park da vannreservoaret ble anlagt i 1886. Flest gjenstander har blitt funnet i Trysilgata/Normannsparken like ved.Det kan du blant annet lese om i Heidi C. Huitfeldts bok «Fra Berg til Kampen». Foto:

Hvor kommer navnet Kampen fra?

Abonnement
FORNØYDE BRENNEVINSMENN: Salgs- og markedssjef Frederik Dahl (t.v.) og destillatør Matt Ensor er fornøyd over den anerkjennelsen destilleriets produkter har oppnådd internasjonalt. Foto:

Til topps i VM for tax-free brennevin

Abonnement
SPENNENDE JULEGAVETIPS: I Antik Brukt på Kampen kan du finne den helt spesielle gaven til jul. Hans Petter Halvorsen viser fram en plettfri porselensfigur som er nærmere 100 år gammel, som ikke koster mer enn det en «normalt priset julegave» koster. Hvis dere ser nøye etter kan dere se skuespiller og komiker Mikkel Niva i lyseblå boblejakke tilfeldigvis stå utenfor forretningen. Foto:

En oppdagelsesreise på Kampen

SJELDENT KRIGSKLENODIUM: Wanda Adele Barbosa da Silva (f.v.), Kristine Johansen og Janne Egerdahl viser fram et ullteppe brukt av Milorg under krigen. Rett etterpå ble det «unike julemarketsproduktet» solgt! Foto:

Dette teppet ble brukt av Milorg under krigen

HISTORISK HEKLING: Gry Hege Østern stilte opp med strikkede produkter og heklet håndarbeid, sistnevnte utført med pjonekrok og med hekleteknikk fra vikingtiden. Foto:

Gry Hege hekler på samme måte som de gjorde det på vikingtiden

STEDFORTREDENDE SNORKLIPPER: Byrådssekretær Rasmus Reinvang fikk æren av å klippe snoren som markerte den offisielle åpningen av Ensjø torg på vegne av byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen. Foto:

Rasmus fikk æren av å klippe snora for nye Ensjø torg

Abonnement
I FAMILIEN: Jan Sverre Lia Hansens bestefar, Tiedemann Josef Hansen, var en av brannmennene som var med på slokningen av Vålerenga kirke for 40 år siden. Han har blitt fortalt mange historier av bestefaren fra den kvelden, og syntes det var ekstra sterkt å kunne se så mange bilder fra hendelsen. Foto:

Bestefar var en av brannmennene da kjerka brant

Abonnement
MEKTIG: Den ærverdige 150-årsjubilanten var et naturlig valg da det nye historielaget skulle stiftes. Mye av den nyere historien på Grønland har tilknytning til den. Foto:

Enerhaugen, Tøyen og Grønland: Nytt historielag på plass

Abonnement
FORNØYDE: Byråd Lan Marie Nguyen Berg og avtroppende nestleder i bydelsutvalget for Gamle Oslo, partikollega av Berg, Viktor Rakov Gjengaar, er fornøyde med stengingen av Kolstadgata. Foto:
Kolstadgata stengt:

Byutvikling sånn barna vil ha det

Abonnement
OPPSTILT: Her står Kampegutta oppstilt i krysset Sigurdsgate og Gunhilds gate. Foto:

Kampen Janitsjar 90 år

Abonnement
ER I MOT:Byråd for utvikling, Hanna E. Marcusssen (MDG) og nestleder i Gamle Oslos bydelsutvalg og bystyrekandidat for MDG, Viktor Rakov Gjengaar, er begge i mot å etablere et fotografihus på «Sukkerbiten». Her er de avbildet i det aktuelle omtrådet med det nye Munchmuseet og bygningen «Lambda» i bakgrunnen. Foto:

Det strides om «Sukkerbiten»

Abonnement
LAGBILDE: En stor flokk er sammen om Østkantspellet som finner sted i Vålerengaparken til 1. september. Her er aktør-gjengen samlet til gruppefoto i en pause. (Foto: Østkantspellet) Foto:

Skuespillet om Enga og «kjerka»

Abonnement
MANGE FREMMØTTE: Mange hadde tatt turen til Vålerengaparken i forbindelse med den store dagen. Åsne Dahl Torp i aksjonsgruppa er fornøyd - både med oppmøtet og resultatet. Foto:
Klar beskjed fra et samlet politiker-panel:

– Ikke rør Vålerengaparken!

Abonnement
KLAR FOR TORGDAG: Nicolai Gulowsen kan by på både Akerselva Cleanup, eksotiske matinnsalg og musikalsk underholdning under Internasjonal Torgdag. Her ved Vaterlandsbrua ved siden av ungdomshuset Riverside. Foto:

Internasjonal torgdag på Grønland

Abonnement
Foto:

Avisa Østbyens mars-utgave

VERDIG VINNER: Styreleder Ellen Stavlund i Voksenopplæringsforbundet (f.v.) og prisoverrekker Hashem Jafari syntes Østre Aker Husflidslag, representert ved nestleder Kari Lund Ellingsen og leder Bente Sundland Faustino var en verdig vinner av Årets Læringspris til en organisasjon. Foto:

Hedret med priser

Abonnement
Foto: Ola Vatn og Områdeløftene Tøyen og Grønland

Tøyen torg åpnet

Abonnement
HISTORISK BRAGD: Heidi C. Huitfeldt har skrevet historiebok om Kampen som strekker seg helt tilbake til vikingtiden. Med denne boka kan det for f??rste gang stadfestes hvordan navnet Kampen oppsto. Foto:

Historisk historiebok

Abonnement
OPP I HØYDEN: Her forlater de vandrende Lille Tøyen og tar bakken opp til høyden ved Hasle kirke og Keyserløkka. Foto:

På vandring i barndommens rike

Abonnement
SPILLENDE VENNSKAP: Tap og vinn med samme sinn. Det viktigste er å ha det gøy sammen med fotball og godt vennskap - selv om det er ganske ok å bli toppscorer i tillegg, da. Danielle Brogde ble toppscorer for Vålerenga gatelag, mens Knut André Kristiansen scora flest mål for Fossheim. Trener for Vålerenga gatelag, Jørgen Klem (t.v.) og arbeidsleder i Fossheim, Christian Deberitz, ble imponert over de to spllerenes scoringsferdigheter. Foto:

Ekte idrettsglede på Valle

Abonnement