SPENNENDE JULEGAVETIPS: I Antik Brukt på Kampen kan du finne den helt spesielle gaven til jul. Hans Petter Halvorsen viser fram en plettfri porselensfigur som er nærmere 100 år gammel, som ikke koster mer enn det en «normalt priset julegave» koster. Hvis dere ser nøye etter kan dere se skuespiller og komiker Mikkel Niva i lyseblå boblejakke tilfeldigvis stå utenfor forretningen. Foto:
SPENNENDE JULEGAVETIPS: I Antik Brukt på Kampen kan du finne den helt spesielle gaven til jul. Hans Petter Halvorsen viser fram en plettfri porselensfigur som er nærmere 100 år gammel, som ikke koster mer enn det en «normalt priset julegave» koster. Hvis dere ser nøye etter kan dere se skuespiller og komiker Mikkel Niva i lyseblå boblejakke tilfeldigvis stå utenfor forretningen. Foto:Bilde 1 av 2
KUN LØRDAG: Antik Brukt holder kun åpent i noen timer på lørdager. Ta turen innom og dra på oppdagelsesferd blant gamle spennende ting. Foto:
KUN LØRDAG: Antik Brukt holder kun åpent i noen timer på lørdager. Ta turen innom og dra på oppdagelsesferd blant gamle spennende ting. Foto:Bilde 2 av 2

En oppdagelsesreise i hyllene på Kampen

Leter du etter den helt spesielle julegaven? Kan da et tannlegeskap fra 1950-tallet friste?

– Det blir ikke lett å putte under juletreet, smiler Hans Petter Halvorsen.

Men, det er ikke akkurat det gamle tannlegeskapet – som er ettertraktet som møbel – han først og fremst tenker på.

Brukt- og antikkmesser

– Glass og porselen faller seg nok mer naturlig, mener Hans Petter.

Forretningen Antik Brukt ligger få meter ned i bakken fra torget foran Kampen kirke, hvor den har holdt til siden 1995, og som er åpen kun på lørdager mellom 12 og 15.

Det er egentlig moren, Berit Halvorsen, sin forretning. Men det er Hans Petter og søsteren Kjersti Bakke som holder åpent og prøver å selge litt for henne på lørdager.

– Mor har alltid hatt interesse for gamle ting, spesielt porselen og glass. Hun har deltatt på brukt- og antikkmesser i mange år og kjenner bransjen godt. Men dette har alltid vært en hobby for henne, også denne forretningen. Den lå litt nede i en periode, for hun har kommet godt opp i årene. Men som sagt holder Kjersti og jeg den gående på lørdager, ikke minst fordi vi synes det er hyggelig for nabolaget at vi fremdeles holder i gang, sier Hans Petter.

KUN LØRDAG: Antik Brukt holder kun åpent i noen timer på lørdager. Ta turen innom og dra på oppdagelsesferd blant gamle spennende ting.

KUN LØRDAG: Antik Brukt holder kun åpent i noen timer på lørdager. Ta turen innom og dra på oppdagelsesferd blant gamle spennende ting.

Spennende oppdagelsesreise

Dessuten ser vi på dette med miljø- og gjenbruksøyne. Det er utrolig hva folk får seg til å kaste. Det er for ille. Og det er ikke snakk om gammelt skrap. Vi har kun kvalitet i forretningen. Det er mye som har gitt glede til mange før som andre kan få ny glede av.

I tillegg er det veldig mange som samler på veldig mye som kan finne akkurat det de leter etter i forretninger som dette. Vi har mye spesielt i kriker, kroker og hyller som kan være et skikkelig funn for enkelte, sier Hans Petter.

– Se på denne flotte porselensfiguren. Det er ikke en ripe eller skramme på den, og den er nærmere 100 år gammel. Den koster ikke mer enn hva en gjennomsnittlig julegave koster. Her får du muligheten til å handle høykvalitets julegaver utenom det vanlige, samt at du bidrar til å gjøre verden mer miljøvennlig, slår han fast.

– Ellers er det bare å komme på en spennende oppdagelsesreise i forretningen hver lørdag – du vil bli overrasket over hva du kan finne her!