VINTERENS FESTDAG: Søndag blir det gjensyn med DNTs «Kom deg ut-dagen» på Furuset. Her med Rune Gjelberg og Nahom Jonas i Furuset IF, Miranda Tryggset i DNT, Gunnar Hirsch i Furusetspeiderne og Hassan Hassan i Furuset IF.
VINTERENS FESTDAG: Søndag blir det gjensyn med DNTs «Kom deg ut-dagen» på Furuset. Her med Rune Gjelberg og Nahom Jonas i Furuset IF, Miranda Tryggset i DNT, Gunnar Hirsch i Furusetspeiderne og Hassan Hassan i Furuset IF.

Duket for den nasjonale turdagen. På Furuset finner man byens største

Programmet på Furuset under «Kom deg ut-dagen» søndag er byens største og mest innholdsrike og er spekket med aktiviteter for store og små.

Søndag arrangerer Den norske turistforening den nasjonale turdagen «Kom deg ut-dagen». På Furuset finner den sted i aktivitetsparken mellom Furuset Forum og Furuset skole, og det lokale arrangementet på Furuset er også Oslos største arrangement, hva gjelder innhold, denne søndagen.

– Dette handler rett og slett om å lage en dag med uteglede med gratis lek i snøen for alle. Jeg definerer det litt sånn som dette: Det skal være nærmiljømøteplasser med lek og moro rett utenfor døra, sier prosjektkoordinator i DNT Oslo og omegn, Miranda Tryggset.

Dette skjer av aktiviteter på søndag: skøyter med oppvisning og bistand fra Furusets hockeyspillere, musikk og dans med maskot Turbo, bålpanne-grilling og evenstyrstund rundt bålet med Furusetspeiderne, natursti for store og små, hest og kjerre med Alna ridesenter, lek og moro med aktivitetsledere fra DNTs Ungt naturtalent, musikkinnslag, ordfører-besøk, BU-leder Mari Morken åpner dagen med tale og man kan få en masse informasjon om DNT, Furuset IF, turmuligheter, båltips, og så videre.

– Du kan forvente vinterens store festdag med mange lokale og nasjonale aktører i samspill som skaper flotte rammer for voksne og barn og legger til rette for at alle kommer seg ut og har det gøy sammen, sier Rune Gjelberg i Furuset IF.

– For det er ellers nok innesitting og skjermtitting?

– Ja, absolutt. Det er viktig å lære foreldre at det skal ikke mye til for å ha det gøy når man er ute, sier leder av speiderne på Furuset, Gunnar Hirsch.

Gøy ute året rundt

Og helsegevinsten er stor, presiserer DNT.

– Ingen tvil. Det å komme seg ut, bevege seg, være med andre og være sosial, det er en kjempegevinst i det, sier Tryggset.

BUA holder åpent denne dagen, og som vanlig kan man låne utstyr gratis. På Furuset sitter arrangørene med et håp om at når de tilgjengeliggjør aktiviteter og utstyr, får folk et langvarig forhold til for eksempel turgåing og skøyter.

– En kilometer i omkrets fra her vi sitter nå bor det 10.000 mennesker med kort vei til dette arrangementet, påpeker Gjelberg.

Og synliggjøringen fungerer.

– Vi hører fra folk at vi har mange aktiviteter om sommeren, og at de er glade for at vi også har det om vinteren. Før pleide de å pakke seg inn og bli hjemme om vinteren og kom ikke ut igjen før om våren, men sånn er det ikke lenger, sier Furuset IFs Nahom Jonas.

Søndag er det meldt fint vær, og dagen begynner klokka 12.00 og varer fram til klokka 15.00.