LOPPEMARKEDSKLARE DAMER: Eva Jensen (t. v.) og Randi Mathiesen gleder seg til endelig å få arrangere loppemarked igjen. Sammen med de andre damene i Lions Club Oslo-Maud har de hatt siste planleggingsmøte og kan love et like feiende flott loppemarked som alltid. Foto:
LOPPEMARKEDSKLARE DAMER: Eva Jensen (t. v.) og Randi Mathiesen gleder seg til endelig å få arrangere loppemarked igjen. Sammen med de andre damene i Lions Club Oslo-Maud har de hatt siste planleggingsmøte og kan love et like feiende flott loppemarked som alltid. Foto:Bilde 1 av 1

Maud Lions

Endelig loppemarked igjen for «løvinnene»

Lions Club Oslo/Maud, «kvinneavdelingen» innen Lions, er tilbake med sitt tradisjonsrike loppemarked – få meter unna sin vanlige loppemarkedsplass.

– Dette har vi sett fram til. Som alle andre har også vi vært forhindret fra vårt normale virke på grunn av koronaen. Det vil si at fjorårets planlagte loppemarked ikke ble noe av, heller ikke vår årlige tulipanaksjon, sier Randi Mathisen.


Men nå er de innsatsfylte damene klar med sitt etterlengtede loppemarked, som blir det første arrangementet fra deres side etter at landet åpnet igjen.

Samme sted

Hun og Eva Jensen er to av seks chartermedlemmer som fremdeles er aktive innen Maud Lions. Det vil si at de har vært med helt fra klubben ble etablert for 23 år siden. I dag er det totalt 21 aktive medlemmer. Nå gleder de seg stort til loppemarkedet som vil gå av stabelen lørdag klokka 11-16 og søndag 12-16. Men denne gangen har de flyttet loppemarkedet noen få meter. 


– Vanligvis er vi i lokalene til Tveita skole. Men siden skolen er i ferd med å bygges på, er det litt for mye arbeidsplass rundt byggene til at vi kan være der i år. Men heldigvis kan vi gjennomføre loppemarkedet på Tveten gård, opplyser Eva. 


– Det vil si at vi egentlig er på samme sted. Det er vel kun 50 meter mellom skolen og gården, smiler Randi.

En butikkopplevelse

De kan love at loppemarkedet i helgen vil leve opp til publikums forventninger. 


– Vi har et godt rykte på oss fordi vi er nøye med hva vi legger ut for salg. Grunnen til det er at vi får det meste av loppene fra familie og venner, samt fra «egne oppryddinger». De ønsker ikke å gi oss noe «ræl». Selv om det er et loppemarked, trenger det ikke være ting som folk bare vil bli kvitt, nærmest bruke oss for å kaste fra seg hva som helst. I tillegg har vi det alltid ryddig, rent og oversiktlig. Du får mer en butikkopplevelse enn å være på et loppemarked. Det er slik vi ønsker å ha det, og det er hva kundene setter pris på, påpeker Eva.



Flere bygg

– Det har gjort loppemarkedene våre veldig populære, legger Randi til.


De to ser på hverandre og blir med et smil enige om at de faktisk kan tillate seg å skryte ekstra av klubbens loppemarked.


– Det er jo sant, da, humrer Eva.


Siden de inntar Tveten gård blir det litt annerledes, siden de vil fordele seg på flere bygg. 


– I hovedhuset, i drengestua og i brenneriet. Det skal fungere utmerket. Byggene ligger jo tett, og folk får samtidig ruslet litt rundt på den flotte gården. Vi kan love at det blir like fint som alltid. Et godt, gammelt loppemarked slik folk er vant med fra vår side, sier Randi.