SØSKENTUR: Abdullahi (8, f.v), Nimco (10) og Abdi Latif (11) hygget seg i bakken, mens mamma ventet i bunnen av bakken med mobilkameraet. Foto:
SØSKENTUR: Abdullahi (8, f.v), Nimco (10) og Abdi Latif (11) hygget seg i bakken, mens mamma ventet i bunnen av bakken med mobilkameraet. Foto:Bilde 1 av 3
SØSTRE OG KOLLEGER: Marte (17, t.v) og Selma Lunden Lie (13) har begge fått seg jobb i arbeidstreningsprogrammet «Ung på ski» i Jerikobakken. Foto:
SØSTRE OG KOLLEGER: Marte (17, t.v) og Selma Lunden Lie (13) har begge fått seg jobb i arbeidstreningsprogrammet «Ung på ski» i Jerikobakken. Foto:Bilde 2 av 3
KONTROLLTÅRNET: Ildsjel Nina Olsrud (t.v) og leder i «Ung på ski» Christine Mikkelborg Solberg. Nina jobber som frivillig i bakken mens sønnene Emre og Deniz står slalåm. Foto:
KONTROLLTÅRNET: Ildsjel Nina Olsrud (t.v) og leder i «Ung på ski» Christine Mikkelborg Solberg. Nina jobber som frivillig i bakken mens sønnene Emre og Deniz står slalåm. Foto:Bilde 3 av 3

Familiedag i Jerikobakken

Slalåmbakken på Lindeberg er en populær destinasjon for hele familien.

På tross av det tåkete været var det full fart i Jerikobakken torsdag ettermiddag. Lindeberg-søskene Abdullahi (8), Nimco (10) og Abdi Latif har også vært og besøkt den gigantiske innendørs skihallen SNØ på Lørenskog i ferien, men foretrekker nabolagsperlen Jerikobakken.

– Det er litt irriterende, men vi er jo familie, sier eldstemann Abdi Latif, lattermildt, om å ha med seg lillesøstera og broren i slalåmbakken.

– Det er litt vått, men fremdeles gøy, sier Abdullahi.

Dette er Nimcos fjerde sesong i bakken og hennes andre tur denne ferien. Trioen har som nevnt også besøkt SNØ i ferien, men den korte reiseveien til Jerikobakken trumfer anlegget på Lørenskog.

Arbeidstrening

Jerikobakken driftes av frivillige, med unntak av ungdommene som er ansatt i bakken gjennom arbeidstreningsprogrammet «Ung på ski». Ungdommene hjelper blant annet de minste med heisen og andre generelle arbeidsoppgaver og får betalt for arbeidet.

Lindeberg-søstrene Marte (17) og Selma Lunden Lie (13) har begge fått jobb i «Ung på ski».

SØSTRE OG KOLLEGER: Marte (17, t.v) og Selma Lunden Lie (13) har begge fått seg jobb i arbeidstreningsprogrammet «Ung på ski» i Jerikobakken.

SØSTRE OG KOLLEGER: Marte (17, t.v) og Selma Lunden Lie (13) har begge fått seg jobb i arbeidstreningsprogrammet «Ung på ski» i Jerikobakken.

– Jerikobakken er et sted hvor alle barn og ungdommer samles, og man blir kjent med andre jevnaldrende som bor på andre steder i nærmiljøet ditt. Det er en fin sosial arena, spesielt under pandemien, sier Marte.

Selv står hun på snowboard og har brukt bakken siden hun var liten. Nå jobber hun her og får nødvendig erfaring og noen kroner i lommeboka.

– Jeg syns det er en fin måte å bidra til nærmiljøet på, og en fin måte å få arbeidserfaring på.

– Jeg har inntrykk av at det er god stemning i bakken, ungene koser seg. Kom til Jerikobakken! Er Martes oppfordring.

– Uaktuelt

Nina Olsrud jobber som frivillig mens sønnene Emre og Deniz står i bakken. De har flyttet til Lørenskog, men har fremdeles et nært forhold til Lindeberg.

– Det er Jerikobakken som er vår bakke. Jeg har to gutter som har stått her siden de var små, og nå er de 13 år og står her fremdeles. Så i år ble det vinterferie i Jerikobakken, smiler Nina.

KONTROLLTÅRNET: Ildsjel Nina Olsrud (t.v) og leder i «Ung på ski» Christine Mikkelborg Solberg. Nina jobber som frivillig i bakken mens sønnene Emre og Deniz står slalåm.

KONTROLLTÅRNET: Ildsjel Nina Olsrud (t.v) og leder i «Ung på ski» Christine Mikkelborg Solberg. Nina jobber som frivillig i bakken mens sønnene Emre og Deniz står slalåm.

Olsrud-familien har også Varingskollen og Marikollen ikke langt fra der de bor, men det er uaktuelt å bytte ut Jerikobakken.

– Vi vant en tur til Sälen for noen år siden, og da ble det stor misnøye siden guttene ikke fikk være i Jerikobakken, avslutter Nina og ler.