KLARE FOR FEST: Gjengen på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter gleder seg til å se store og små i løpet av helgens lokale familiedager. Foto:
KLARE FOR FEST: Gjengen på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter gleder seg til å se store og små i løpet av helgens lokale familiedager. Foto:Bilde 1 av 1

Klare for Ammeruddagene 2018:

– Fest for hele familien

Nå til helgen er det klart for årets utgave av Ammeruddagene. Ammerudhjemmets nye kulturleder har satt alle på huset i sving, og ønsket er at disse to dagene skal være en felles familiedag for hele lokalmiljøet.

– Vårt hovedmotto er at hele gjengen her skal være involvert. Dette engasjerer i alle ledd fra drift til kjøkken og sykepleiere, og så gjør vi dette i samarbeid med Bydel Grorud, sier kulturleder Erik Holm på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter. 

Ammeruddagene har en gitt form, men i år har de lyst til å gjøre det mer barne- og familievennlig. 

– Det kan sammenlignes med arrangementet «Tøyen Familie Funk». Initiativtakerne der har flyttet til atriumhusene på Ammerud, og de har spurt om vi er interessert i et samarbeid. På den måten fyller vi ambisjonen om å gjøre dette til et levende bydelshus, sier han. 

Som et prøveprosjekt arrangerer de «Ammerud Familie Funk» på Ammeruddagene som går av stabelen i morgen, lørdag 1. september. Tanken er at dette er noe de skal fortsette med fremover. 

Nye og gamle elementer 

For kulturlederen er det første gang han er med på dette tradisjonsrike arrangementet. 

– Jeg kommer inn med nye øyne, og da må man begynne med et mål. Til neste år kan det bli noen justeringer, men målsettingen er at det skal oppleves som en lokal familiedag, sier Holm. 

– Det er gøy å jobbe med store arrangementer der mange er involvert. Jeg er fornøyd med årets program, så får vi se hvordan dette utvikler seg. 

Programmet er preget av en god blanding med nytt og gammelt innhold. 

– Det blir ikke Ammeruddagene i helt ny drakt, men litt av dressen er byttet ut. Tradisjoner skaper tilhørighet og bygger opp en ramme, så det er viktig å ikke rote for mye i det, sier han. 

Tror på en bra helg 

Alt fra aktiviteter til matservering er lagt opp til at det skal være så enkelt som mulig for barnefamilier. 

– Man kan si at det er et barne- og familiearrangement med hovedvekt på barn, men her blir det underholdning for alle, sier Holm. 

Søndagens gudstjeneste er det Grorud menighet som står for, med Tone Marie Falch i spissen. Men hva er vel en familiefest uten noen overraskelser? Uten å røpe hva det er, kan Holm fortelle at de har et par ting på lur. 

– De lokale musikktilbudene er invitert til å spille, og vi har bevisst ikke dratt inne store, eksterne aktører. Pengene er heller brukt på lokale barneaktiviteter, sier han. 

– Får vi en fin flyt gjennom hele helgen er jeg veldig fornøyd. Folk gleder seg på huset, og jeg tror dette blir veldig bra, smiler kulturlederen.