Ammerud

HÅPER PÅ ENDRING: Det har blitt forsøkt å få endringer i Lilloseterveien i 40 år, uten store endringer. Nå øyner Lars Lønne (f.v.), Frøydis Jørve og Rozemarijn van der Hilst nytt håp når miljø- og samferdsutvalget skal behandle saken.

Beboerne håper på endringer i Lilloseterveien: Må kaste barn i snøfonner på vinterstid

Abonnement
BANANBLOKKA: Ragnar Kjenes og Bjørn Skovli står foran den kjente Bananblokka. Det skal monteres 516 solcellepaneler på en av Norges lengste boligblokker.

Bananblokka får solceller på taket. – Målet er at borettslaget blir så grønt som mulig

Abonnement
SAMTALE: Aurora (t.h) er med på praten om inkluderede arbeids- og samfunnsliv.

Aurora (17) representerer Grorud bydel på Toppmøte barn og unge i Trondheim

Abonnement
PLANTEGNING: Smådyrmottaket vil være i to etasjer, med mulighet til forbipassering i skogkanten.

Smådyrmottaket fikk «ja» av byutviklingsutvalget

Abonnement
VET HVA DE GJØR: Fabien Chaon og Veslemøy Pedersen har drevet restaurant og serveringssteder tidligere, og har god støtte fra naboene på Ammerud i sitt ønske om å starte en kafé i Ammerudveien.

Ammerud-paret savner en kafé i nabolaget. Nå tar de saken i egne hender

Abonnement
Video
Dugnadsgjengen som skal få tennisanlegget på Ammerud til å skinne igjen, og ikke minst sørge for at tennisinteressen kan spire og gro i området. Fra venstre en alltid smilende Svein Are Lapstun som sammen med samboer Berit Gravdahl utgjorde arbeidslaget med Frode Englund, Knut Bakke Pedersen, Sindre Mikkelsen og Håkon Kjeldsen fra Grorud Idrettslag. Bra jobba!

Da ildsjelene kom på banen kunne serven returneres. Nå blir det splitter nytt tennisanlegg på Ammerud

Abonnement
HÅPER PÅ FORSTÅELSE: Gina Aakre og Vegard Sigvik i styret til Alunsjøen borettslag har nå større tro på at det tas høyde for borettslagets innvendinger videre.

Fortsatt uenighet om atriumhusene på Ammerud. – Etaten vil bevare, naboene modernisere

Abonnement
VELKOMMEN TIL KVINNEHELSEDAG: Raisa Rehman (t.v.) og Tale Pleym i Grorud SV håper å fylle alle kriker og kroker på Ammerudklubben med mennesker denne lørdagen når kvinnehelse i alle former og varianter skal settes fokus på. Foto: Caroline Hammer
Inviterer til temadag på Ammerudklubben:

Kvinnehelse gjelder for ALLE

Abonnement
UTSETTES: O-blokka på Ammerud. Foto: Code Illustrated Future

O-blokka legges på is

Abonnement
Foto: OBOS
Groruddalsdebatt

OBOS-O-en. Hvordan kan Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og SV gå inn for dette bygget i Groruddalen?

Abonnement
SJOKKERTE: Kari Bjørklund og resten av nabogruppa mener byrådet opptrer arrogant når de avviser så godt som alle høringsuttalelser og innspill i saken om OBOS-blokka. Foto: Ørjan Brage
Byrådet går inn for OBOS-rundingen på Ammerud...

– Tragisk

Abonnement
STRÅLENDE FORNØYDE: Byråd Hanna Marcussen (MDG, t.v.) og prosjektleder for UngDyrk Frøydis Jørve er strålende fornøyd med at Ammerud Naturpark har fått sin offisielle åpning. Nå kan lokalbefolkningen ta grønnsakshagen i bruk og bli med på vedlikeholdet av plantene. Foto: Caroline Hammer

Ungdommenes egen grønne lunge

Abonnement
KUNSTSKAPERE: Ella (10, f.v.), Frida (10), Gjendine (10) og Viktoria (10) hadde med seg skisser fra klasserommet før kunstverkene skulle lages. De tre eldste trinnene på Ammerud skole har fått i  oppgave å sette sitt preg på tunnelen. Foto: Caroline Hammer

– Er som å tagge, bare at vi får lov

Abonnement
AMMERUD: Frøydis Strømme Jørve er nominert til Oslos miljøpris «Årets grønne innbygger». Foto: Sindre Veum Apneseth

Nominert til miljøpris: Den grønne veiviseren i Bydel Grorud

Abonnement
LANG FARTSTID I GRENDA: Birgitte Anderson (t.v.), Anne-Karin Kjeldset og Bodil Nordvik har alle bodd lenge i atriumhusene på Ammerud. Anne-Karin har bodd der siden det sto nytt. Foto:
Atriumhusene på Ammerud:

– Følelsen av å bo i enebolig, men fordelene av et fellesskap

Abonnement
SINT: Harmohinder Singh er frustrert over at han og tretten av naboene fortsatt må bruke gjesteparkeringen, uten å få informasjon om når garasjene blir erstattet. Foreløpig er det kun lagt ned presenning der garasjene sto tidligere. Foto:
Garasjen hans brant ned for halvannet år siden:

Arbeidet med erstatningen har ennå ikke startet

Abonnement
LANG AKEVITTKARRIERE:Rune Laugen ble i sin tid headhuntet til Arcus av Ivan Abrahamsen, som i sin tid overtok etter akevittlegenden Halvor Heuch. I mange år hadde de ansvaret for å utvikle akevittsuksessene til Arcus. Nå satser de med eget selskap og egen akevittproduktlinje. Foto:

Rune fra Ammerud lager akevitt fra kjøkkenbordet

Abonnement
Foto: Bjørn Moe

Dobbel Ammerud-smell i Bergen

Abonnement
AMMERUD: Nødetatene rykket ut til melding om knivstikking i Ammerudveien mandag ettermiddag. To er hardt skadd, mens en tredje person er påført mindre skader. Politiet har kontroll på gjerningspersonen. Foto:

To personer kjørt til Ullevål med alvorlige skader etter knivstikking på Ammerud

Abonnement
HJEMMEBANE: Gitarist Simen Jakobsen Harstad (15) og trommist og vokal Johannes Thor Sandal (17) hjemme på Ammerud. Kjellerstua er omgjort til et lite øvingsrom der gutta spiller og øver. 1. november slapp de nytt album. Albumet har vært en krevende prosess, men sluttresultatet ble til gjengjeld svært bra.
 Foto:
Golden Core med nytt album:

En voksen utgivelse av to unge metallhuer

Abonnement