NOMINERT TIL PRIS: Ingrid Settem og Ellingsrud musikalteater er nominert til Frivillighetsprisen 2023.
NOMINERT TIL PRIS: Ingrid Settem og Ellingsrud musikalteater er nominert til Frivillighetsprisen 2023.Bilde 1 av 3
FRA TIDLIGERE: Her er et lite knippe av medlemmene i Ellingsrud musikalteater på scenen under Ellingsruddagene. (Foto: Rolf Wulff).
FRA TIDLIGERE: Her er et lite knippe av medlemmene i Ellingsrud musikalteater på scenen under Ellingsruddagene. (Foto: Rolf Wulff).Bilde 2 av 3
FRA BARNA AV EGYPT: Ellingsrud musikalteater setter vanligvis opp én stor forestilling i året. Den spilles ALLTID på Rommen scene. Her fra oppsetningen av «Barna av Egypt» i sommer.
FRA BARNA AV EGYPT: Ellingsrud musikalteater setter vanligvis opp én stor forestilling i året. Den spilles ALLTID på Rommen scene. Her fra oppsetningen av «Barna av Egypt» i sommer. FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 3

Finalist til Frivillighetsprisen: – Litt overveldende og veldig beærende

Ingrid Settem puster, spiser og sover musikalteater. Utallige frivillighetstimer har blitt lagt ned for å gi barn og ungdom på Ellingsrud muligheten til å sette opp storslåtte musikalforestillinger, uten at det skal koste dem en krone.

Ellingsrud musikalteater blir bare større og større for hvert år som går. I år har de bikket 100 barn og ungdommer som er med i teateret.

– Jeg er veldig stolt av at den innsatsen ses. Musikal er en stor del av livet mitt, det er det jeg gjør. Dette er kjempestas for teateret, sier Settem fornøyd.

Nå er Ingrid Settem og Ellingsrud musikalteater nominert til Frivillighetsprisen. Hun fikk vite om finaleplassen i oktober, men måtte altså holde nominasjonen skjult fram til offentliggjøringen mandag. En ikke bare enkel oppgave.

– Det var litt krevende, ler hun.

Sats på breddekulturen

Settem startet musikalteateret på Ellingsrud fordi hun så at det manglet et kulturtilbud.

– Kultur må også være tilgjengelig for barn og ungdom. Vi snakker mye om breddeidretten, som er kjempebra, men det er nesten aldri snakk om breddekultur. Ikke alle er skapt for å konkurrere og da er det viktig å ha et tilbud til dem også, påpeker Settem.

Det har Ellingsrud åpenbart trykket til sitt bryst. I dag har de en god blanding av gutter og jenter i alle aldre i gruppa. Noen av dem har vokst mye siden starten.

– Jeg hører fra foreldre at før barnet deres startet på musikalteateret var de sjenerte og forsiktige, men at de har blomstret siden. Det betyr mye, sier Settem.

Spent og stolt

Ingrid Settem er ikke den personen som er mest glad i oppmerksomhet for seg selv, erkjenner hun. Derfor var det med litt skrekkblandet fryd at hun fikk beskjeden om at hun er en av seks finalister til Frivillighetsprisen.

– Det er litt overveldende og veldig beærende å bli nominert. Selv om det er ungdommene og barna i teateret som burde få oppmerksomheten, sier hun.

Heldigvis er det også slik at Ingrid Settem egentlig er nominert på vegne av Ellingsrud musikalteater. For uten de 100 barna og ungdommene som er med i teateret, og de drøyt 200 foreldrene som bidrar med å sy kostymer, lage kulisser, fikse sminke og hår, eller gjør noen av de utallige andre oppgavene som kreves, så hadde det ikke vært et Ellingsrud musikalteater.

Du kan se alle nominerte og stemme HER.

Frivillighetsprisen

• En årlig pris som deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping til en frivillig som gjør en viktig forskjell i sitt nærmiljø.

• Prisen går til en person, gruppe eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats over tid.

• Vinneren stemmes fram av publikum og offentliggjøres på Frivillighetens dag 5. desember.

• I fjor vant Hasnain Ashgar i Líf Laga prisen. Dermed kan Groruddalen ta seieren to år på rad om det denne gangen blir Ingrid Settem sin tur.

• Du kan stemme på frivillighetensdag.no.