Velkommen til Bjerkedalen park (Sidsel Andersen), Bakås skanse (Geir Nordhus), Bånkall gård (Jørn Linnerud) og Liastua (Arne Fagerlie). Foto:
Velkommen til Bjerkedalen park (Sidsel Andersen), Bakås skanse (Geir Nordhus), Bånkall gård (Jørn Linnerud) og Liastua (Arne Fagerlie). Foto:Bilde 1 av 1

Fire turtips i ditt nærområde

Det er ikke langt mellom flotte steder å oppleve her i Groruddalen. Her får du fire tips til turmål som du kan komme til med liten innsats.

Vi synes at opplevelsene i Groruddalen ligger som perler på en snor. Da samfunnet stengte ned for et par somre siden, og vi måtte feriere hjemme, satt vi oss likegodt på sykkelen for å finne fram til 16 turmål over hele Groruddalen, fire i hver bydel. Vi laget filmer og reportasjer, filmet forslag til sykkelturer og kom med tips som alle kan benytte seg av.

Her har vi funnet fram igjen fire av disse turmålene, ett i hver bydel. Sjekk videoene, og la deg inspirere til å ta turen ut sammen med familie, venner eller kolleger – på sykkel eller til fots.

Hvis du vil sjekke ut ALLE turmålene vi fant fram til den gang, får du HELE oversikten her.

God tur!

Opplev Groruddalen i sommer – Liastua
Liastua i Gjelleråsmarka er et flott sted å ta med familien til. Her er kafé og grillmuligheter. Rundt stua er det bygget opp en innholdsrik aktivitetspark. Området ligger på toppen av den populære Liabakken. I 2019 ble Liabratten åpnet, det er en steintrapp bygget med hjelp av sherpaer som går opp til gapahuken Gubbero. Bak det meste som skjer på og rundt Liastua står seniorgutta i HSIL, og Arne Fagerlie forteller om stedet og alle aktivitetsmulighetene som er her.

Opplev Groruddalen i sommer – Bjerkedalen park
Mellom Refstadveien og Nordalveien i Bydel Bjerke finner du idylliske Bjerkedalen park. Dette er en oase hvor du kan nyte fine sommerdager til fulle. Hovinbekken renner gjennom hele parken, og langs bekkeløpet er det et rikt plante- og dyreliv. I parken er det også muligheter for aktiviteter og ballspill – eller hva med en matbit hos Kafé Paviljongen? Sidsel Andersen tar oss med inn i dette frodige området.

Opplev Groruddalen i sommer – Bakås skanser
Bakås skanser ligger på Ellingsrud, og her var det dramatiske hendelser for 300 år siden. Det var i 1716 at Kong Karl XII ble stoppet her på sin vei for å innta Akershus festning og erobre Norge. Skansene er en del av et forsvarsverk, og fremdeles er en del av murene bevart og synlige i terrenget. Geir Nordhus forteller om den dramatiske tiden i norsk historie.

Opplev Groruddalen i sommer – Bånkall gård
På Bånkall gård kan du spasere blant flere hundre år gamle bygninger. Her er også urtehage, hester, kultursti og klatrepark i skogen bak gården. Jørn Linnerud tar deg med tilbake i historien, og inviterer alle til å ta turen for en opplevelsesrik dag i flotte omgivelser.