KLAR FOR TANGO: På lørdag skal Grunde Myhrer danse tango med sin dansepartner Ewa Trela, før fellesdansen byr på jive. (Foto: TV2) Foto:
KLAR FOR TANGO: På lørdag skal Grunde Myhrer danse tango med sin dansepartner Ewa Trela, før fellesdansen byr på jive. (Foto: TV2) Foto:Bilde 1 av 1

Fra butterfly til Paso doble

Refstad-mannen Grunde Myhrer har lenge vært en aktiv svømmer, men nå er det danseskoene som får kjørt seg.

Siden 2. september har Grunde Myhrer vært med på «Skal vi danse» som vises på TV2 hver lørdag. Nå er han en av fem som står igjen på parketten.

– Det er utrolig gøy og en stor opplevelse på alle mulige måter. Selv om det er slitsomt og det blir en del skader, så koser jeg meg hver dag på trening, smiler «Skal vi danse»-deltakeren.

Han la selv opp til at dette er noe han kunne tenke seg å være med på, og når muligheten først bød seg var han ikke sen med å finne fram noen danse-moves.

«Skal vi danse» er noe jeg alltid har hatt lyst til å være med på. Jeg så en del på det da jeg var yngre, og synes det virket veldig gøy å skulle danse på parketten hver uke. Det er et kjempekult konsept, sier Myhrer.

Tok en ny utfordring

Selv med lite danseerfaring i bagasjen har målet helt siden starten vært å komme langt.

– Jeg håper selvfølgelig på at jeg kommer enda lenger, men man vet aldri i denne konkurransen. Hver uke er en bonus, sier han.

– Det er første gang jeg driver med dans, i hvert fall på denne måten. Men det skal sies at det ble litt folkedans da jeg var tre år, og jeg har hatt ni timer med breakdance, ler han.

På lørdag står han klar på parketten med sin dansepartner Ewa Trela. Først skal de danse tango, før det er tid for jive og fellesdans. Og med halloween rett rundt hjørnet, kan det forventes litt ekstra kostymer.

Glad i konkurranse

Han kan trygt skrive under på at han er en konkurransemann, noe som ikke er vanskelig å tro. Myhrer er fra Refstad, og i oppveksten gikk mye av tiden til fotball, ishockey, langrenn og friidrett, men først og fremst svømming.

– Nivået er veldig høyt i år. Jeg tror ikke det har vært så høyt tidligere, men det er gøy at det er tøff konkurranse. Det trigger meg, sier han.

– Friidrett og svømming er noe av det jeg har drevet mye med. Svømming holder jeg fortsatt på med, og i sommer var jeg med i NM.

Med lite tid til trening før norgesmesterskapet, ser han seg godt fornøyd med resultatet.

Det har seg nemlig sånn at det ikke er første gang Myhrer er å se på tv-skjermen. Han var med i forrige sesong av Paradise hotel som går på TV3.

Blir mer svømming

– Det ble lite trening i forkant, siden jeg nettopp hadde kommet hjem fra Mexico. Likevel gikk det veldig bra, og jeg må si meg fornøyd med en NM-finale, samtidig som jeg var veldig nære på de to andre konkurransene jeg deltok i.

Svømming er noe jeg kommer til å fortsette med etter «Skal vi danse». Det har blitt min lidenskap, og er absolutt ikke noe jeg vil gi meg med, sier Myhrer.

Hvor lang tid det tar før han er tilbake i svømmehallen avhenger av hvordan det går på lørdag. Han har en solid gjeng, bestående av Jorun Stiansen, Ida Gran-Jansen, Helene Olafsen og Cengiz Al, han må danse fletta av først.