Bare noen dager før spaden, eller skuffa i dette tilfellet, ble satt i jorda, var det et annet startskudd som gikk her på Grorud. Snakker da så klart om sesongåpning for Lill-O-Dilten. Samtidig som markeringen for våren og sommerens friluftseventyr gikk av stabelen inne på Grorud senter, sto vinteren på for fullt utenfor.
For hva skjedde lørdag 16. mars? Jo, det som alltid skjer når vi begynner å lukte vår. Men for et tilbakefall vi skulle få denne gangen. Tok du ett steg fram, ble du blåst ti tilbake. Og det samtidig som snøen dalte som aldri før. Kaldt og surt, altfor kaldt og surt, var det også. Vi kjenner jo lusa på gangen, så vinteren har nok ikke satt punktum helt ennå.
Apropos kaldt. Lørdagens episode av TV2-programmet «Kompani Lauritzen» kunne by på kuldesjokk og våte sokker. Svømmetur og en regntung marsj sto for tur for rekruttene, på ferden til å bli aspiranter. Og blant disse aspirantene finner vi Knut Marius Djupvik fra Ammerud – innflytter, vel å merke. En som ikke holdt helt ut til å få navnet sitt tilbake, som nå er en milepæl i det militære programmet, er Aleksander Sæterstøl.
Han har kanskje flere sett i et annet TV2-program ved navn «Sofa», hvor han sitter i sofaen sammen med Martine Lunde på Årvoll, og blant annet ser på seg selv på skjermen.
Vi begynner å bli vant til at Groruddalen er representert når vi setter oss ned foran tv-en i helgene. Det er heller ikke lenge siden vi kunne følge Birgitte Lersbryggen fra Lindeberg, da hun tok en fjerdeplass i «Mesternes Mester» på NRK. Nå er det opp til Djupvik å holde spenningen oppe.
Og er det én ting Ammerud-beboeren bør kunne etter all vandringen i Raundalen i Voss, er det fjellvettreglene. Disse reglene bør for så vidt alle finpusse nå som påsken står for tur. En tid hvor mange drar til fjells. Det er nok heller ikke tilfeldig at nettopp «Fjellvettdagen» er satt til mandag 25. mars, nettopp for minne om trygg ferdsel i påskefjellet.
I forbindelse med påsken som nå lusker rundt hjørnet, har MatPrat løst det store påskemysteriet. Nemlig hva folk spiser i påsken. Er du klar for å bli overrasket? Den overraskelsen må du i tilfelle finne et annet sted, for svaret er lam og egg.
I undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov, kommer det fram at nordmenn spiser 27 millioner egg i løpet av påsken! Overraskende eller ei, så er det et rimelig høyt tall. Videre på lista over hva det spises mer av på denne tiden enn ellers i året står sjokolade, appelsin og marsipan. Det er påsken kort oppsummert, det.
Selv om vi kan glede oss over gule kyllinger og nøtter i quizform, venter vi som nevnt på ordentlig vårstemning. Mens vi venter kan vi telle dagene til sommertid, som er søndag 31. mars. Da skal klokka snus en time fram og kveldene blir lysere. Så får vi se om vottene og lua kan legges på hylla innen den tid.