INGEN STJERNENYKKER: Mens andre kjendiser danser rundt i tv-ruta, trives Prepple best i garasjen. Unntaket er når det er tid for konsert, for da våkner beistet. Foto:
INGEN STJERNENYKKER: Mens andre kjendiser danser rundt i tv-ruta, trives Prepple best i garasjen. Unntaket er når det er tid for konsert, for da våkner beistet. Foto:Bilde 1 av 2
IKON: På fredag bytter Prepple Houmb ut skiftenøkkel med mikrofon, når han og resten av Dumdum Boys inntar scenen på Granittrock. Foto:
IKON: På fredag bytter Prepple Houmb ut skiftenøkkel med mikrofon, når han og resten av Dumdum Boys inntar scenen på Granittrock. Foto:Bilde 2 av 2

Husker du denne saken: Fra garasjen til Granittrock

Resten av uka står han og skrur motor i verkstedet sitt, men når mørket faller førstkommende fredag, går Prepple Houmb på Granittrock-scenen som en av Norges største rockestjerner.

Konserten fra 2006 er for lengst legendarisk. Nå er Dumdum Boys og vokalist Prepple Houmb klare for å riste grunnvollene på steinbruddet igjen.

– Joda, det har vært en del som har villet snakke om den konserten opp gjennom årene, humrer Prepple Houmb.

Vi møter Dumdum-frontfiguren nede der han bruker det meste av tiden sin, Prepples Bilverksted i Grorud næringspark. Jåleri og stjernenykker må du se langt etter i den garasjen. Det du derimot finner, er et rockeikon som byr på seg sjøl på andre måter. Som da enorme Dumdum Boys spilte på den da spede festivalen Granittrock i 2006. 

– Vi kjente et par av ildsjelene bak festivalen, og likte konseptet veldig godt, forklarer Prepple.

– Det er jo derfor vi takket ja til å bli med i år også, fordi vi syns det er kult.

Brukbart samspilte

Etter et konsertfritt 2017, har Dumdum Boys igjen vært ute på veiene i år. Vi drister oss likevel til å spørre om formen sitter som den skal.

– Vi har vel spilt rundt 30 konserter så langt i år, så jeg vil si vi begynner å bli relativt samspilte igjen nå, svarer Prepple med et lite glimt i øyet.

– Det hjelper at vi har med oss så flinke folk. Dumdum Boys er ikke bare oss fire på scenen, det er en 15-16 personer totalt som står på hele veien.

– Jeg syns faktisk vi har blitt et ganske ålreit skrangleband etter hvert.

– Når vi snakker om band, hva synes du om line-upen på årets festival?

– Jeg har blitt så gammal at jeg ikke er helt oppdatert lenger. Sløtface har jeg i hvert fall hørt om, og hvis det passer har jeg tenkt å få med meg den konserten, sier Prepple før han blir litt ettertenksom.

– Men akkurat det å gi litt mer ukjente navn tid på scenen er jo noe av det fine med Granittrock. Så kan gamlinger som oss gi litt navnegjenkjennelse og trekke litt folk opp dit.

IKON: På fredag bytter Prepple Houmb ut skiftenøkkel med mikrofon, når han og resten av Dumdum Boys inntar scenen på Granittrock.

IKON: På fredag bytter Prepple Houmb ut skiftenøkkel med mikrofon, når han og resten av Dumdum Boys inntar scenen på Granittrock.

Fram med hoggtenna!

Selv om han naturligvis er klar over Dumdums stjernestatus, har Prepple et særdeles tilbakelent forhold til hele den delen av artistlivet. 

– Kjendiskjøret styrer vi helt unna. Jeg får en haug med henvendelser om sånn kjendisprogrammer og sånn, men det er blankt nei hver gang. Det der har vi null interesse av.

Det skinner nemlig tydelig gjennom at det er helt andre ting som driver trønderrockerne.

– Vi hadde jo aldri eksistert hvis det ikke hadde vært for at vi har det gøy med det vi driver med. Vi bare spiller konserter og gir alt på scenen.

Suksessen til Dumdum Boys har gitt dem nettopp dette privilegiet, at de ikke trenger å jage oppmerksomhet og medieoppslag. Men Prepple Houmb understreker på det aller sterkeste at dette ikke er synonymt med at man tar lett på artistjobben. 

– Hos oss gir man alt, det er ikke lov å gjøre noe annet, og ingen skal hvile på noen laurbær. Skal vi levere skikkelig kan ingen slappe av. Hoggtenna må fram, hver eneste gang!

Smeller det igjen?

Ettersom Prepple Houmb i 2016 flyttet verkstedet sitt til næringsparken langs Østre Aker vei, kan vi vel tøye strikken dithen å kalle ham groruddøl. Da kan Prepple informere at han har likt seg her oppe lenge før garasjen åpnet.

– Jeg har egentlig alltid likt Lillomarka veldig godt. Kanskje spesielt fordi det er så flott å se alle slags folk gå turer, bruke marka, og hive seg uti «Stemmer’n». Sånt gleder meg. 

Da er det kanskje heller ikke så rart at vokalisten og resten av bandet gleder seg til å dundre løs i steinbruddet i Lillomarka Arena igjen. Sist smalt det skikkelig, med et show som både både kunne sees og høres over «hele» dalen.

– Vi gir alt hver gang vi går på scenen, og jeg kan love show på fredag også. Og nå som vi er tilbake på Granittrock må vi nesten finne på litt ekstra «hyss» også…