Fyrverkeri på Furuset nyttårsaften 2019. Foto:
Fyrverkeri på Furuset nyttårsaften 2019. Foto:Bilde 1 av 1

Furuset-fyrverkeriet droppes

Oslo kommune har valgt å avlyse årets offentlige fyrverkeri av hensyn til smittesituasjonen i byen.

Det blir ikke offentlig oppsendt fyrverkeri på Furuset i år. Mandag bestemte kommunen at det ikke vil være mulig å arrangere oppskytningen på en måte som sikrer smittevernet. Det offentlige fyrverkeriet har vært et alternativ til privat fyrverkeri, spesielt innenfor ring 2 der private ikke har lov til å sende opp fyrverkeri.

– Det er leit å avlyse fyrverkeriet. Dette har i mange år vært et godt alternativ for feiring i Oslo, siden vi har et forbud mot fyrverkeri innenfor Ring 2. Å avlyse føles trist, men samtidig riktig. Det å samle så mye mennesker på en festnatt i sentrum i koronatiden blir feil, forteller Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, i en pressemelding.

Fyrverkeriet på Furuset pleier å trekke tusenvis av skuelystne. I år må de imidlertid finne andre måter å feire avslutningen av 2020 på. For dem som kommer til å savne fyrverkeriet røper Kongsteinen at de har begynt planleggingen av en alternativ markering.

– Vi ønsker å legge til rette for en hyggelig og trygg inngang til 2021, og jobber nå med en idé for å markere nyttåret som både skal ivareta sosial avstand og forhåpentligvis gi oss en følelse av felleskap. Vi er ikke klare til å gå ut med detaljer om dette ennå, og vil måtte komme tilbake til det når vi har fått jobbet mer med ideene, sier Kongsteien.