SPENTE TOPPIDRETTSELEVER: Trekløveret Rasmus, Nadia og Paul Joachim går sin nye skolehverdag i møte. Foto:
SPENTE TOPPIDRETTSELEVER: Trekløveret Rasmus, Nadia og Paul Joachim går sin nye skolehverdag i møte. Foto:Bilde 1 av 5
IKKE BARE FOTBALL: Turnerne viste tydelig på åpningen av Valle Hovin VGS at de også er en del av skolen. Foto:
IKKE BARE FOTBALL: Turnerne viste tydelig på åpningen av Valle Hovin VGS at de også er en del av skolen. Foto:Bilde 2 av 5
- IKKE ENDA: En smått forfjamset Raymond Johansen fikk ikke klippe båndet før turnerne hadde fått vist litt av det de kunne. Foto:
- IKKE ENDA: En smått forfjamset Raymond Johansen fikk ikke klippe båndet før turnerne hadde fått vist litt av det de kunne. Foto:Bilde 3 av 5
LITEN OVERRASKELSE: Motivasjonstalerne Freddy Dos Santos og Theresa Nielsen overrakte en signert VIF-drakt til rektor Trine Øiseth. Foto:
LITEN OVERRASKELSE: Motivasjonstalerne Freddy Dos Santos og Theresa Nielsen overrakte en signert VIF-drakt til rektor Trine Øiseth. Foto:Bilde 4 av 5
TONENE FRA KAMPEN: Janitsjaren var på plass for å sette de fremmøtte i den rette stemningen. Foto:
TONENE FRA KAMPEN: Janitsjaren var på plass for å sette de fremmøtte i den rette stemningen. Foto:Bilde 5 av 5

Valle Hovin videregående skole åpnet dørene

Går inn i en helt ny skolehverdag

Denne uka var det endelig duket for offisiell åpning av nye Valle Hovin videregående skole, plassert midt inni Vålerengas nye storstue på Valle.

Og det var mange spente fjes å se på den offisielle åpningen, for det nye samarbeidsprosjektet mellom kommunen og VIF trår godt innpå hittil upløyd mark.

– Vi vet ikke helt hva vi kommer til. Ingen har jo gått den linja her før, så vi har liksom ingen vi kan spørre om hvordan opplegget funker, sier Rasmus Eggen Vinge og Nadia Ryan Pinto, som begge skal gå på toppidrett fotball.

– Men vi er sikre på at det her skal bli ordentlig bra, understreker de to.

Tett samboerskap

For et av trekkplastrene hos Valle Hovin VGS er det tette samarbeidet med Vålerenga IF. Fotballspillerne Rasmus og Nadia vil naturligvis nyte godt av dette, men tanken er at samarbeidet skal være en rød tråd gjennom hele skolehverdagen på Valle Hovin.

– Vi tror det vil være både morsomt og lærerikt for elever og lærere på alle linjer å være så tett på et annet miljø. Vi har virkelig tro på dette samboerskapet, sier seksjonssjef Bjørg Novang i Utdanningsetaten.

Og en liten detalj ved Valle Hovin VGS som godt illustrerer nøyaktig hvor tett dette samboerskapet er:

Klasserommene omgjøres til VIP-losjer på kampdag.

Dyrker interessene

For fotballelevene er det lett å se at det sportslige tilbudet er i boks. Men også turneren Paul Joachim Bratlie er sikret god oppfølging i treningen, til tross for at VIF ikke har noen turngruppe.

– Treneren min i Oslo Turn vil også være treneren min på toppidrett her på skolen. Veldig ålreit å føle seg helt trygg på den sportslige oppfølgingen.

– Det blir mye snakk om trening her. Hva med skolegangen?

– Hehe, vi vet jo at skolen er det viktigste… men vi gleder oss veldig til å få trent ordentlig, sier trekløveret.

– Tanken er at elevene skal kunne komme med sine interesser, og så få mulighet til å fordype seg i disse og utvikle seg på den måten, sier Harald Øvland, avdelingsdirektør for skoleanlegg i Utdanningsetaten.

Pomp og prakt

Og det var ikke bare de nye elevene som var forventningsfulle før skolestart på Valle. Også rektor Trine Øiseth måtte innrømme at føltes bra endelig å kunne komme igang.

– Det forrige skoleåret var jo veldig spesielt, for da hadde vi jo ingen elever. Nå er det godt å være tilbake til virkeligheten.

Men før virkeligheten slo inn for alvor var det først tid for en ordentlig åpningsseremoni for Øiseth, våre tre toppidrettselever, samt resten av lærerne og elevene. Og der kom det tydelig fram at mange har sett fram til åpningen av Valle Hovin vgs, deriblant byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han fikk omsider lov å erklære skolen for åpen, etter at turngruppa stjal både showet og selve snora.

Tid for forventninger

Et par inspirerende taler senere var det offisielle opplegget over, og skolehverdagen kunne begynne på splitter nye Valle Hovin vgs.

– Hva forventer dere av det første året?

– Jeg forventer at vi får til et godt læringsmiljø på skolen, både for de som driver med idrett og for alle andre. At vi får til et ordentlig godt samarbeid med VIF. Og at når vi ser tilbake på året, så kan vi være fornøyde med det vi fikk til, sier Trine Øiseth.

– Dette er jo helt nytt, så veien blir litt til mens vi går. Men vi har planlagt godt, og nå gjenstår det å se hvordan elevene opplever opplegget vårt. Nå har vi i hvert fall fått gjort det aller viktigste denne uka: Tatt imot elevene på en god måte!