BLIDT GJENSYN: Tidligere sokneprest i Stovner kirke, Kåre Rune Hauge, tok turen fra Fredrikstad. En glimrende anledning til å treffe gamle kjente i Høybråten, Fossum og Stovner menighet - og selvsagt for å sikre seg en tallerken med risgrøt - her overlevert av risgrøtutleveringssjef Gjertrud Øvland.
BLIDT GJENSYN: Tidligere sokneprest i Stovner kirke, Kåre Rune Hauge, tok turen fra Fredrikstad. En glimrende anledning til å treffe gamle kjente i Høybråten, Fossum og Stovner menighet - og selvsagt for å sikre seg en tallerken med risgrøt - her overlevert av risgrøtutleveringssjef Gjertrud Øvland. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 5
UHENTET PREMIE: Torgunn Kjølstad og Arne Eriksen fra avishuset jobbet begge på julemessa til Grorud Lions - og de skal sørge for at Hjalmar Kielland jr. får dette silketrykket som han vant etter å ha forlatt Grorud samfunnshus før trekningen fant sted.
UHENTET PREMIE: Torgunn Kjølstad og Arne Eriksen fra avishuset jobbet begge på julemessa til Grorud Lions - og de skal sørge for at Hjalmar Kielland jr. får dette silketrykket som han vant etter å ha forlatt Grorud samfunnshus før trekningen fant sted. FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 5
LYSENDE ULV: Arne Bamer kune ikke motstå denne «ulvelykta» etter å ha oppfostret 17 schäferhunder.
LYSENDE ULV: Arne Bamer kune ikke motstå denne «ulvelykta» etter å ha oppfostret 17 schäferhunder. FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 5
BLID TILBAKEKOMST: Jan H. Breger med sin Gina er så glad i Groruddalen at når han først ikke bor der, bor han nesten så nærme grensa til dalen som mulig - og drar selvsagt på julemesser i dalen.
BLID TILBAKEKOMST: Jan H. Breger med sin Gina er så glad i Groruddalen at når han først ikke bor der, bor han nesten så nærme grensa til dalen som mulig - og drar selvsagt på julemesser i dalen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 5
ANBEFALT ULVEINFORMASJON: Skal du skjønne hvorfor vi bør ha ulv blant oss, bør du lese denne boka!
ANBEFALT ULVEINFORMASJON: Skal du skjønne hvorfor vi bør ha ulv blant oss, bør du lese denne boka! FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 5

Groruddalen for alltid, en uvitende gevinstvinner og ulvetider

En gang Groruddalen, alltid Groruddalen. Det fikk Vannposten et par skikkelige bevis på i løpet av forrige helg.

Først på julemarkedet til Grorud Lions i Grorud samfunnshus, hvor Jan Henrik Breger og kona Gina Edland stakk innom for å se om det var noe blant det store utvalget som kunne egne seg som julegaver.

– Mye bra her. Det er ikke umulig at vi finner vi kan gi bort i julegave. Vi har nettopp ankommet, så vi skal ha oss en vaffel og kaffekopp før vi starter runden, sier Jan.

Hans tilknytning til Groruddalen er nettopp Akers Avis Groruddalen, hvor han i mange år var annonseselger. Men nå har den godeste Jan funnet ut at han skal være pensjonist – og det er han vel forunt!

 Men Jan bor ikke så langt unna dalen – nærmere bestemt i Nittedal – og ikke lenger inn i nabodalen enn på Slattum Terrasse.

BLID TILBAKEKOMST: Jan H. Breger med sin Gina er så glad i Groruddalen at når han først ikke bor der, bor han nesten så nærme grensa til dalen som mulig – og drar selvsagt på julemesser i dalen. FOTO: Rolf E. Wulff

Vi skjønner jo at han trenger å bo så nær dalen som mulig når han ikke bor i dalen!

Og for å ta med litt mer Nittedal, nærmere bestemt Nittedal Sjokoladefabrikk. De var også til stede i Grorud samfunnshus hvor de solgte sin eminente sjokolade – og så kan vi jo undres hvorfor det ikke finnes en sjokoladefabrikk i Groruddalen. Men kanskje ikke så rart – her har vi ikke engang et kulturhus – slik som de har i Nittedal! Men vi kan i hvert fall skryte av at vi har en dropsfabrikk – Metier Drops som holder hus i Rommen Næringspark.

Men gikk du glipp av sjokoladen fra Nittedal, så får du en ny mulighet når det blir julemarked på Bånkall gård kommende helg!
 – for der skal det selges mer sjokolade.

Du har lengre reise hvis du savner dalen og bor i Fredrikstad. Men den reisen tar domprost i Fredrikstad Domkirke gjerne når det lokkes med julemesse i Stovner kirke. Vi snakker selvfølgelig om Kåre Rune Hauge, tidligere sokneprest i Høybråten, Fossum og Stovner menighet.

– Den må jeg bare få med meg. En bedre anledning til å treffe gamle kjente enn dette finnes ikke, smiler Kåre Rune.

– Stovner og Groruddalen ligger fremdeles mitt hjerte veldig nært, legger han til.

–  Pluss den suverene risgrøten de alltid serverer her på julemessa i Stovner kirke!


LYSENDE ULV: Arne Bamer kune ikke motstå denne «ulvelykta» etter å ha oppfostret 17 schäferhunder. FOTO: Rolf E. Wulff

Arne Bamer er Lions-gutt. Ikke på Grorud, men i Bjerke, siden han bor på Refstad. Han har tidligere vært aktiv i lionsklubbene både på Torshov og Sagene.

– Denne skal jeg ha, sier han og holder opp en lykt med et ulvemotiv han har funnet i Grorud samfunnshus.

– Jeg har hatt 17 schäferhunder. Det er den hunderasen som ligger nærmest ulven, forteller han.
Og når ulv først nevnes,og Vannposten skrives av «Ulven», er det ikke akkurat så rart at Ulven er opptatt av ulv og benytter anledningen til å reklamere for boka «The Last Wolf», skrevet av Storbritannias beste naturforfatter, Jim Crumley.

ANBEFALT ULVEINFORMASJON: Skal du skjønne hvorfor vi bør ha ulv blant oss, bør du lese denne boka! FOTO: Rolf E. Wulff

Siden 1743 har ulven vært utryddet på De britiske øyer. Hvis du for eksempel vil vite hvilke konsekvenser det har fått ,og hvorfor vi må ha ulver blant oss, les boka – du vil garantert sperre øynene opp!

Og at redaktør Hjalmar Kielland jr. kommer til å sperre øynene opp når han leser linja nedenfor dette (Vannposten tar det for gitt at han leser sin egen avis), regner vi med – for Ulven kan på vegne av Arne Eriksen og Torgunn Kjølstad fortelle deg at etter at du dro hjem fra julemarkedet til Grorud Lions, ble du vinner av et silketrykk laget av Leif Larsen med motiv fra Saltstraumen.

UHENTET PREMIE: Torgunn Kjølstad og Arne Eriksen fra avishuset jobbet begge på julemessa til Grorud Lions – og de skal sørge for at Hjalmar Kielland jr. får dette silketrykket som han vant etter å ha forlatt Grorud samfunnshus før trekningen fant sted. FOTO: Rolf E. Wulff

Vannposten gratulerer!

Ulven