HVA BLIR NAVNET?: Rashid Nawaz trenger inspirasjon og ber nå Bydel Stovners innbyggere om å komme med sine forslag til hva den nye skolen på Stig skal hete.
HVA BLIR NAVNET?: Rashid Nawaz trenger inspirasjon og ber nå Bydel Stovners innbyggere om å komme med sine forslag til hva den nye skolen på Stig skal hete. FOTO: Caroline HammerBilde 1 av 2
KOM MED FORSLAG: Her på Stig skal nye lokaler til den byomfattende skolen for elever med multifunksjonshemminger bygges. Nå vil Rashid Nawaz la innbyggerne bestemme navnet.
KOM MED FORSLAG: Her på Stig skal nye lokaler til den byomfattende skolen for elever med multifunksjonshemminger bygges. Nå vil Rashid Nawaz la innbyggerne bestemme navnet. FOTO: Caroline HammerBilde 2 av 2

Hva skal den nye skolen hete?

Spesialskolen Haukåsen skal flytte. På Haugenstua er gamle Stig skole revet, og snart skal byggingen av den splitter nye spesialskolen i gang. Da er det bare én ting som mangler: et navn!

– Dette er en fin beliggenhet. Rett ved marka, så de kan bruke områdene rundt. Det er kort vei til Stovner senter om du følger gangstien. Det er kjempebra! sier Rashid Nawaz (Ap) og smiler bredt.

Gamle Stig skole er revet etter å ha stått tom i flere år, og om ikke så mange måneder skal arbeidet med å bygge spesialtilpassede lokaler i gang. I dag har Haukåsen skole 86 elever fra hele byen med nevrologisk betingede vansker og multifunksjonshemming, og rundt 140 ansatte. Rashid gleder seg til å kunne gi dem et flott sted å være.

– Det er selvsagt litt vemodig at gamle Stig er revet, men det som kommer er et fantastisk anlegg. Det kommer til å komme hele byen til gode, og da er det spesielt gøy at det er vi i Bydel Stovner som får bidra til det, sier Rashid.

Kjært barn må få navn

Planene for hvordan bygg og skolegård skal se ut er allerede godt i gang, men det mangler én viktig ting. Fortsatt vet man ikke hva den nye skolen skal hete.

– Den kan jo ikke hete Haukåsen fortsatt, så nå inviterer vi de flotte folka i bydelen til å komme med sine forslag! sier Rashid.

Kanskje det er et historisk navn man ønsker å finne tilbake til, en person som kan være til inspirasjon, eller noe som passer spesielt godt inn i området. Uansett hva det er, oppfordrer Rashid deg til å sende inn dine forslag.

– Det er viktig at det kommer mange innspill, sånn at bydelen kan finne et godt navn til denne nye fantastiske skolen, sier BU-lederen.