FORSVUNNET FISK: Akkurat hvor årets lutefisk befinner seg har ikke kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel ved Thon Hotel Linne ingen anelse om, men han kan på heder og ære forsikre om at servitørene «Easy» Ezatullah og Natasja Klöcker vil bære inn fat bugnende av lutefisk og alt tilbehør når det er klart for lutefiskaften 19. november Foto:
FORSVUNNET FISK: Akkurat hvor årets lutefisk befinner seg har ikke kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel ved Thon Hotel Linne ingen anelse om, men han kan på heder og ære forsikre om at servitørene «Easy» Ezatullah og Natasja Klöcker vil bære inn fat bugnende av lutefisk og alt tilbehør når det er klart for lutefiskaften 19. november Foto:Bilde 1 av 1

Hvor er lutefisken?

Mandag 19. november er det klart for årets lutefiskaften i regi av Groruddalen matklubb – men hvor befinner lutefisken seg?

– Ærlig talt, jeg har ikke peiling på hvor den er, sier kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel ved Thon Hotel Linne.

Servitørene «Easy» Ezatullah og Natasja Klöcker står foreløpig med tomme serveringsfat og en Küttel uten lutefisk. Det håper de ikke vil skje lutefiskaftenen, som tradisjonen tro vil finne sted i Restaurant Statsraaden ved Thon Hotel Linne.

Ypperste merke

– Når jeg sier at jeg ikke vet hvor lutefisken befinner seg så medfører det absolutt riktighet, påstår Küttel.

Men han fortviler ikke – for han vet at den er på vei – men ikke akkurat hvor på veien den befinner seg!

– I år som alltid vil det bli lutefisk av stor torsk og av ypperste merke. Tradisjonen tro får vi den fra Laks-& Vildtcentralen i Stanseveien, som henter den fra Brødrene Andreassen på Kampen, som igjen får fisken fra sitt «moderhus» på Værøy. Vi henter lutefisken samme dag i Stanseveien som den skal serveres for matklubben. Så blir det fullt trøkk med rensing, skjæring og tilbereding på vårt kjøkken før den bæres inn og serveres i Restaurant Statsraarden, smiler Küttel.

– Jo da, slapp av, det blir lutefisk for Groruddalen matklubb også i år, forsikrer Küttel.

Men om fisken fremdeles er i Værøy, om den er på vei til eller befinner seg på Kampen, eller ganske enkelt allerede har ankommet Stanseveien, det vites ikke – men den vil nå frem til Küttel og stabelen i tide før godtfolket fra Groruddalen setter seg til lutefiskbordet mandag 19. november.

– Jeg har fått vite av redaktør Hjalmar Kielland at det er svært mange som allerede har bestilt bord. Men han sier det går fort unna og at det er best å bestille så fort som mulig, for på lutefiskaftenen er det alltid fullt her i Restaurant Statsraaden, påpeker Küttel!