DIGITALT: Som følge av korona-pandemien blir årets julemarked i Grorud menighet digitalt. Her med diakon Birgit Kinn Hanstensen. Foto:
DIGITALT: Som følge av korona-pandemien blir årets julemarked i Grorud menighet digitalt. Her med diakon Birgit Kinn Hanstensen. Foto:Bilde 1 av 2
STORT UTVALG: Selv om det ikke blir et fysisk i julemarked i kirka, finner man tradisjonelle produkter på menyen, blant annet lys, juledekor og sokker. Her med Else Marit Larsen (t.v) og Birgit Kinn Hanstensen. Foto:
STORT UTVALG: Selv om det ikke blir et fysisk i julemarked i kirka, finner man tradisjonelle produkter på menyen, blant annet lys, juledekor og sokker. Her med Else Marit Larsen (t.v) og Birgit Kinn Hanstensen. Foto:Bilde 2 av 2

Grorud menighet:

I år blir julemarkedet digitalt

Uten at det går på bekostning av utvalget på menyen eller kvaliteten på produktene, lover diakon Birgit Kinn Hanstensen.

Grunnen til at julemarkedet skjer digitalt fremfor fysisk tilstedeværelse i Rødtvet kirke, som det ellers gjør, er korona-pandemien. Menigheten har bestemt seg for at det er bedre å kaste seg rundt og få til en variant i stedet for å avlyse hele julemarkedet.

Korona-pandemiens begrensninger på aktiviteter og arrangementer gjør at menigheten har slitt med trang økonomi. Inntektene fra julemarkedet går til menighetens arbeid, blant annet til kor for barn og unge og aktiviteter for menighetens seniorer.

Grønne produkter

Diakon Birgit Kinn Hanstensen, Else Marit Larsen og Inger Blakstad møter avisa i Rødtvet kirke for å slå av en prat om julemarkedet og vise fram produktene. Det er stort fokus på gjenbruk, forklarer Birgit.

– Lysene er laget av gamle lysstumper fra menigheten, og såpene er laget av vegetabilske oljer. Kransene har vi laget med kvister fra skogen, de er kortgått, sier Else Marit Larsen.

Avisa har også prøvesmakt kaker som var nybakt for anledningen. Det blir naturligvis bakt nye og ferske kaker til julemarkedet. I år har over 30 personer fra menigheten bidratt med produkter, og det har vært stort fokus på smittevern under produksjonen.

STORT UTVALG: Selv om det ikke blir et fysisk i julemarked i kirka, finner man tradisjonelle produkter på menyen, blant annet lys, juledekor og sokker. Her med Else Marit Larsen (t.v) og Birgit Kinn Hanstensen.

STORT UTVALG: Selv om det ikke blir et fysisk i julemarked i kirka, finner man tradisjonelle produkter på menyen, blant annet lys, juledekor og sokker. Her med Else Marit Larsen (t.v) og Birgit Kinn Hanstensen.

– Digitalt julemarked diskuterte vi i mai under nedstengingen, da var situasjonen usikker. Vi skal være fornøyd med at vi har fått til dette. Men det er et savn uten det tradisjonelle markedet, det pleide å trekke mange mennesker, ikke minst mange barn, sier Else Marit Larsen.

Det blir loddsalg sponset med gaver fra lokale bedrifter, blant Kiwi Ammerud og Akers Avis Groruddalen. Menighetens julemarked har også tradisjonelle produkter som julepynt og hjemmelagde sokker.

Sånn fungerer det

På menighetens hjemmesider finner man oversikten over alle produktene som selges. Man kan betale med både Vipps og nettbank. Varene hentes i Romsås kirke 9. og 16. desember klokka 16.00 til 18.00, eller i Rødtvet kirke 8. desember klokka 16.00 til 18.00 og 9. desember klokka 14.00 til 15.00.

Siste frist for bestilling av småkaker er 29. november, de andre varene har frist 7. desember. Loddsalget avsluttes 10. desember og trekningen offentliggjøres 13. desember.