Lysvandring langs Alnaelva IMG-0032
FOTO: Tom EvensenBilde 1 av 4
Lysvandring langs Alnaelva IMG-0029
Bilde 2 av 4
Lysvandring langs Alnaelva IMG-0033
Bilde 3 av 4
Lysvandring langs Alnaelva IMG-0041
Bilde 4 av 4

Magien langs Alnaelva

Den 19. gjennomføringen av det populære høstinnslaget Lysvandring langs Alnaelva skjer i kveld, torsdag.

– Jeg gleder meg en masse til å vise fram elva og frivilligheten i Groruddalen og Gamle Oslo. Det er brukt mange timer på frivillig basis for å få alt til å falle på plass, sier leder av Alnaelvas venner, Helén Svensson.

– Hvilke innslag gleder du deg til?

– Det er litt vanskelig å velge. Jeg gleder meg over hotspots med frivillige innslag fra Romsås og Stovner rockefabrikk videre til Alnaparken. Ta gjerne en tur innom Birgitte på Kafé Steinbra med underholdning og utstilling. Minitoget kjører fortsatt langs Terminalveien.

– Smalvollen gjør seg fint i fakkellys. Videre ned til Bryn og Svartddalen er det flere innslag av kor, korpsmusikk og lysinnstallasjoner. Ikke minst er Kruttverket verdt et besøk med rikt program for hele kvelden, svarer hun.

Hun roser også bidraget til kollega Helge Braathen.

– Det er helt strålende at fotografiene til Helge blir stilt ut og vist fram på Kafé Steinbra. Det er ikke alle som er klar over det varierte livgivende sopplivet i elveskogen eller tenker på at slimsopp er vakre og fargerike.

Minitog også i år

Årets Lysvandring langs Alnaelva blir den 19. gjennomføringen.

– Hva kan folk forvente?

– Elv i fakkellys med innslag underveis. Det er en lang elv med innslag og underholdning underveis, svarer Svensson.

– Jeg ser at det er mange som har vært med i flere år og gleder seg til å være med. Det er et fast innslag om høsten.

Skal man gå hele turen med start fra enten Grorud eller Stovner, må man være forberedt på en lang tur. Men i tillegg til naturlige pauser ved de mange innslagene, byr kvelden også på en tur med minitog.

– Helt klart en fin anledning å se Oslo lengste elv. Den går dessverre i rør en kilometer fra Alfaset. Der har vi som tidligere nevnt satt inn et minitog slik at vandrere kan hvile føttene sine før ferden fortsetter til Smalvollen.

Lysvandring langs Alnaelva begynner klokka 19.00.