Alnaelva

PÅ BEFARING: De fremmøtte møttes ved Shoddyfabrikken for å se hvordan området ser ut nå, og for å diskutere veien videre.

Befaring etter forsøplingen ved Shoddyfabrikken

Abonnement
Video
Forurensing Alnaelva Helge Braathen
Alnaelva i Grorudparken:

– En nitrist affære

Lysvandring langs Alnaelva IMG-0032

Magien langs Alnaelva

DÅRLIG VALG: Styreleder i Naturvernforbundet i Groruddalen, Helge Braathen, er ikke overrasket over at konstruksjonene rundt fjernvarmerørene er ødelagt på grunn av vannmassene. Han mener det burde ha vært bygd en bru over rørene.

Bulder og brak i fossene, strie strømmer og oversvømte bredder – men Alnaelva holder stand

Abonnement
ER BEKYMRET: Tom Valle har selv opplevd å få hendene kraftig brent på grunn av Kjempebjørnekjeks og Tromsøpalme. Nå kommer han med en advarsel.

Se opp for plantene langs Alnaelva som «brenner på huden»

Abonnement
Vannføringen i Alnaelva var torsdag vesentlig større enn normalt. Det er en konsekvens av nedbør og snøsmelting. NVE advarer om flomfare på Østlandet. Foto: Sindre Veum Apneseth

Advarer om flomfare. Stor vannføring i Alnaelva

BULLBY: Tidligere fagfolk har samlet seg for å holde et øye med ulike offentlige prosjekter. Nå retter de spesielt oppmerksomheten til dalen nordøst i Oslo. Foto: Caroline Hammer
Groruddalen Miljøforum på befaring langs Alnaelva:

Etterlyser bedre planer for godsterminalen

Abonnement
Foto:
Onsdagspihlsen:

… det er fra Alnarusken

Abonnement
BLIDE HEKSER: De ser skumle ut og kom med ytringer om kidnapping hvis de ikke ble tatt bilde av - men det viste seg til slutt at disse fire heksene ikke var så farlige som de så ut til. Egentlig ganske blide og hyggelige. Foto: Rolf E. Wulff

Se hvem vi møtte i høstmørket langs Alnaelva

Abonnement
Foto:

Høstens vakreste eventyr – bli med på lysvandring i kveld

Abonnement
SYNGER VED ELVA: Sigrid Marie E. Refsum og resten av Pegasus lyrikk- og viseklubb inviterer til elvesang under brua ved Grorudparken på lørdag. Foto: Martine Myhre

På lørdag blir det elvesang under brua

Abonnement
Alnaelvas venner runder 20 år i dag. Foto:
Alnaelvas venner 20 år

Bydelsutvalg Helsfyr / Sinsen. 24. april 1997

Abonnement
SKAL RENSE ELVA: Erichsen & Horgen skal kartlegge hvordan de rørlagte sidebekkene til Alnaelva forrurenser vannet. Foto:

Alnaelva skal få bekkene sine tilbake

Abonnement
Fossumbekken. Foto:
Ny rapport om Alnaelva:

500.000 kroner til ørreten i Fossumbekken

Abonnement
FORSVINNER UNDER BAKKEN: Både Alnaelva og dens sidebekker renner i rør under bakken. Dette er gammel praksis i Oslo kommune der elva måtte vike for utbygging av industri og boliger. Nå presenteres tiltak for å åpne opp både elva og bekkene. Foto:
Ny rapport om Alnaelva:

80 prosent av Alnaelvas sidebekker renner i rør. Nå skal det ryddes opp

Abonnement
BRETTER OPP ERMENE: Ruskengeneral Jenny Kohn (t.v.) sammen med Arild Hermstad (MDG) brukte ikke lang tid på å finne litt søppel. De er tydelige på at hvis alle gjør litt så blir det fint for alle. Foto:
Plastrusken langs Alnaelva:

Samlet innsats for miljøet

Abonnement
GRØNT I ELVA: Dette bildet er tatt av Alnaelva ved Lilloseterveien 62 og viser at vannet i elva er grønt. Dette er helt ufarlig, opplyser Vann- og avløpsetaten som sporer lekkasjer i avløpsrørene (FOTO: Anne Marthe Ringerud). Foto:

Grønt vann i Alnaelva

NYE RØR: De nye rørene ligger lavt over vannet. Den nye broen som vil legges over vil være lik broen på bildet. (Foto: Helge Braathen) Foto:

Bare rør i Grorudparken

Abonnement
Alnaparken er en av parkene hvor det ble foreslått å kutte vedlikehold. Foto:
Naturvernforbundet:

Viktige grøntanlegg

Abonnement
– MÅ FINNE EN LØSNING: Byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad, mener naturområdene i folks nærmiljøer er gode kilder til uteliv, samt lek og moro, og sier det er uaktuelt å kutte driften av de nevnte grøntarealene i Groruddalen og Oslo. Her i forbindelse med strandryddedagen i fjor med plastkoordinator i Oslo kommune, Anja Stokkan. Foto:

Byrådet setter foten ned: Parkene skal få pleie

Abonnement