TAR ANSVAR I DALEN OG HELE OSLO: Pliktoppfyllende Furuset IF kan by på moro for både barn i Bydel Alna og faktisk hele Oslo i sommer. Her med Nahom Jonas og Rune Gjelberg.
TAR ANSVAR I DALEN OG HELE OSLO: Pliktoppfyllende Furuset IF kan by på moro for både barn i Bydel Alna og faktisk hele Oslo i sommer. Her med Nahom Jonas og Rune Gjelberg. FOTO: Sindre Veum Apneseth

I sommer leker alle barn i Oslo gratis på Furuset

Hver eneste dag i skoleferien kan barn og unge på Furuset og resten av Alna bydel leke på Furuset og være med på utflukter til blant annet Tusenfryd – helt gratis! Som om det ikke var nok; Utdanningsetaten har bedt moro-garantisten ta imot mer enn 2500 Aks-unger fra hele Oslo til sommermoro på Furuset gjennom hele ferien.

Mandag går startskuddet for årets Sommercamp på Furuset. Et fritidstilbud som innebærer blant annet fotball og turer i hele sommer. Aktivitetene ledes av lokale ungdommer fra Furuset som nylig er uteksaminert fra Alnaskolen – et lederprogram for ungdommer på Furuset – og det er litt av en ilddåp Furuset-ungdommene får. Hver eneste dag i skoleferien, inkludert lørdager og søndager, blir det gratis aktiviteter på Furuset for barn og unge på Furuset og resten av Bydel Alna, ledet av Alnaskolens ungdommer. I tillegg til «våre» har som nevnt Furuset IF en avtale med Utdanningsetaten som går ut på at mer enn 2500 AKS-unger fra hele Oslo kan reise til Furuset i sommer og leke.

– Vi gleder oss veldig, men jeg mener det er barna og de unge som burde glede seg mest, sier Rune Gjelberg.

Lek hver dag får både våre barn og barn fra hele byen; ganske kult at Furuset er Oslos sentrum for lek og moro?

– Det gjorde vi i fjor også, og det ble så vellykket at Utdanningsetaten ville at vi både skulle gjenta og utvide det. At Furuset er sentrum for sommermoro.. Det er sånn det skal være, her ordner vi ut og har gode aktiviteter, fortsetter Gjelberg.

Gjelberg er blant annet leder av nettopp Alnaskolen, og gjør dette intervjuet med Nahom Jonas, som selv har gått Alnaskolen, og i dag er barne- og ungdomsarbeider.

Ekstra utfordrende år

Sommercampen er lagt utendørs og på Furuset finner man den ved «Sletta» (parken ved Furuset Forum) og Verdensparken ved Granstangen skole. Sommercampen skal også på utflukter til blant annet Tusenfryd, også det blir gratis. Høybråten basketball skal assistere på basket-basen.

– De kan forvente seg varierte aktiviteter og tur hver onsdag, sier Jonas.

– Et sånt tilbud er ganske nødvendig her for det er få som reiser på ferie, særlig i år med økte priser. Her har noen folk det vanskelig fra før av, men nå er det ekstra vanskelig, og da er det viktig at vi girer opp og bidrar som vi alltid gjør.

Jonas er enig og legger til:

– Det er som Rune sier. Og ser man på de litt eldre unge er det meningsfulle dager kriminalitetsforebyggende.

Etter Sommercampen står Superhelt-fotballturneringen og Furusetfestivalen for tur.