Barn

ÅPNER LEKELAND: Småbarnsmamma Trine Lise Andersen åpner fredag Småtroll Minilekeland på Grorud senter.

Småbarnsmamma Trine Lise åpner lekeland på Grorud senter

Abonnement
TEISEN: I rapporten «Tidlig innsats» hører vi om hverdagen til sårbare barnefamilier, og Frelsesarmeens foreslåtte tiltak for å hjelpe dem. Her hilser ordfører Anne Lindboe på noen av barna i Teisentoppen barnehage der rapporten først ble lansert. (Foto: Mette Randem/Frelsesarmeen)

Rapporten «Tidlig innsats» om sårbare barnefamiliers hverdag: – For ofte venter vi til det begynner å brenne

Abonnement
DEN KJENTE OG MINDRE KJÆRE TIDSKLEMMA: Silje Bekeng-Flemmen debuterer som barnebok-forfatter med «Vi må rekke barnehagen» denne høsten.

Tidsklemma sett med barneøyne. Silje har skrevet bok om stresset for å komme seg ut av døra om morgenen

Abonnement
TAR ANSVAR I DALEN OG HELE OSLO: Pliktoppfyllende Furuset IF kan by på moro for både barn i Bydel Alna og faktisk hele Oslo i sommer. Her med Nahom Jonas og Rune Gjelberg.

I sommer leker alle barn i Oslo gratis på Furuset

Julianne Ferskaug (V) og Karoline Grosås Nordbø (KrF). Foto: Line Owren og Sturlason
Groruddalsdebatt:

Trygghet på å bli forstått i arbeidet for barn og unge

Abonnement
Styreleder Christopher Wiedswang (t.v.) forklarer at ønsket til «Vi er alle» og «moro-sløyden» er å få barn og unge vekk fra skjermen. «Vi er alle» har fått kr. 50.000 til eksterne kursholdere og utstyr til folkeverkstedet. Foto: Mina Wathne, Frode Svane

Vil ha barna bort fra skjermen. – De må bruke hendene mer

Abonnement
I AKSJON: Saga i oransje og Rand i blomstret genser i full dans med 248 andre barnehageunger. I dag, fredag, kan du se dem på NRK Super i forbindelse med BlimE-dagen. Foto: Sindre Veum Apneseth

I dag danser 5-åringene Rand og Saga på tv

Abonnement
LESELYST: Arya i 3. klasse på Haugenstua leser høyt for Vigdis Lehre i leseprosjektet Lyttevenn. Foto: Sindre Veum Apneseth
Arya (8) leser høyt for Stovner-seniorer:

– Som en teaterforestilling

Abonnement
VIKTIG HÅNDTRYKK:Joshua King og Mats «Zucca» Zuccarello tar hverandre i hendene. Nå skal de to store idrettsprofilene fra dalen samarbeide med å gi gratis fotballtilbud til barn og unge. De har sett seg lei på at mange unge blir stående på sidelinja fordi foreldrene ikke har råd til å sende dem på fotballskoler og andre idrettslige aktiviteter.

Joshua og «Zucca» bryter økonomiske barrierer

Abonnement
TIDLIG JULEGAVE: Leder av Samfunnsavdelingen i Grorud IL, Anita Iversen, mottok det synlige beviset på støtten fra rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Steinar Sæthre. Foto:

300.000 kroner til «Åpen hall» på Grorud

BLI MED!: Mikael Oguz, Sondre Moripen, Espen Andreas Hasle og Anders Langfeldt-Rugelbak er i toppform på Grei-banen, for nå rulles fritidskortet ut til samtlige barn og unge i bydelen. Foto:

Nå kan ALLE bli med – når fritidskortet rulles ut!

Abonnement
UNGE SNORKLIPPERE: Det var Saliha (t.v.) og Selma som foreslo Tanteparken som navn på den nye lekeplassen i Fossumsletta borettslag i Tante Ulrikkes vei. Da fikk de også oppgaven som snorklippere. Det syntes varaordfører Kamzy Gunaratnam i bakgrunnen var helt på sin plass. Foto:

Selma og Saliha (10) fant opp navnet til den nye lekeplassen – og fikk æren av å klippe snora

Abonnement
KLAR MELDING: Netthets er ikke kult. Det var den klare beskjeden i musikkteaterstykket «Cyberspace». Foto:

Musikkteater mot nettmobbing

Abonnement
BEKYMREDE: Adelaide Haugen (t.v.) og Svend Nilsen er bekymret for at mange bilister kjører for fort i Selbyggerveien. Nå ber de Bymiljøetaten ta grep. Foto:
Frustrerte beboere spør seg:

– Må et barn bli påkjørt før det skjer noe?

Abonnement
HOPPENDE GLEDE: Det skal ikke mer til enn en hoppemadrass for at det skal bli hoppende moro. Foto: Vidar H. Noreng. Foto:

Hopp og sprett på Furuset!

Abonnement
ENDELIG ÅPNER BARNEHAGEN: Jon Sandven (R) og Egil Husmo (H) i Bjerke bydelsutvalg er begge glade for at ny barnehage åpner i bydelen, men tonen er ikke den samme til hvoror det har tatt så lang tid. Foto:
Barnehagen i Nybyen har fått grønt lys:

Glade for at barnehagen åpner… men der stopper enigheten

Abonnement
FREMTIDIGE GARTNERE: Ida (9, t.v.) og Vanja (8 1/2) er ansvarlige for skiltet som markerer at Ammerud nå igjen har fått skolehage. Foto:

Det gror og spirer på Ammerud skole

Abonnement
DRØMMESKOLEGÅRDEN: Her er vinnerne i tegnekonkurransen som ble gjennomført ved Ammerud skole for å finne fram til elevenes drømmeskolegård. Foran fra venstre ser vi Adea, Vilde, Sarah og Alma Kristin. I midten: Milda og Agshana. Bak fra venstre er FAU-leder Meyla Sylvestog Enerly, miljøterapeut Arben Fetishi, sosialarbeider Therese Bygjordet Berge og elevrådsleder Uma Enerly. Foto:

Drømmen om ny skolegård

Abonnement
TRIST: Undervisningsinspektør på Haukåsen skole, Hilde Melby, synes det er trist at skolen har blitt utsatt for gjentatte episoder med hærverk. Foto:

Gjentagende hærverk på Haukåsen

Abonnement
STØTTER KORPSENE: Sammen med resten av Bydel Bjerkes skolekorps kjenner Tonsenhagen skoles musikkorps på dagens situasjon med avlyste arrangementer, som går utover inntektene.  Styreleder Sissel Hammerstrøm setter stor pris på at bydelsutvalget nå ønsker å hjelpe til. Her sammen med Tommas Tingbjør (MDG, t.v.), Lars Fuglesang (Ap), Jon W. Sandven (R) og Hans Vold Husum (SV). Foto:
Nå deles frivillighetsmidlene ut:

Inngår samarbeid med korpsene

Abonnement