BLID DIRIGENT: Dirigent Kim Wigaard Johansen lover at han skal få det ypperste ut av sine sangere når Sangkoret Groups ønsker velkommen til jazzkonsert på Sentralen til tirsdag. Foto:
BLID DIRIGENT: Dirigent Kim Wigaard Johansen lover at han skal få det ypperste ut av sine sangere når Sangkoret Groups ønsker velkommen til jazzkonsert på Sentralen til tirsdag. Foto:Bilde 1 av 2
ØVD LENGE: Sangkoret Gropus er klar for sin store jazzkonsert til tirsdag. Her ser vi gjengen i aulaen på Grorud skole hvor de har øvd, øvd og øvd. De er mer sangklare enn noensinne. Foto:
ØVD LENGE: Sangkoret Gropus er klar for sin store jazzkonsert til tirsdag. Her ser vi gjengen i aulaen på Grorud skole hvor de har øvd, øvd og øvd. De er mer sangklare enn noensinne. Foto:Bilde 2 av 2

Ikke dra hjem etter jobben på tirsdag

Førstkommende tirsdag (16.11) ønsker sangkoret Gropus velkommen til After Work Jazz – jazz etter jobben. Det skjer på Sentralen i Øvre Slottsgate/Kvadraturen.

– Tirsdag er det ingen grunn til å haste rett hjem etter jobben. Få med deg en skikkelig sang- og jazzkonsert først, oppfordrer Anne Mikkelsen i Sangkoret Gropus.

Landets fremste

Det er lov å unne seg litt ekstra i hverdagen. Nå kan du unne deg en drøy times musikkreise i jazzens verden, fra New York til Oslo. Du vil få oppleve en del kjente jazzklassikere og noen supre overraskelser. Vi har invitert musikerne Magnus Eide, Håkon Bjørgo og Martin Gjerde til å spille sammen med oss. Ikke nok med det. Selveste Felix Peikli, landets fremste klarinettist, er også med, smiler Anne. 


Konserten starter klokka 18, og hvorfor ikke kombinere det med å finne et sted å se den avgjørende VM-kvalifiseringen mellom Nederland og Norge i etterkant?

– Ellers er det fullt mulig å få noe godt i glasset også på Sentralen, minner Anne om.

Vanligvis er Grorud og Romsås kirke blant de faste arenaene for Sangkoret Gropus sine konserter, men denne gangen blir det Sentralen. 


– Et sted som passer helt perfekt for akkurat denne type konserter. Men det har også en sammenheng med at det var uvisst hvor vi kunne holde konsert da vi begynte å planlegge den, sier Anne.


Dessuten holder Felix for tiden på med å arrangere en rekke jazzkvelder på «Amerikalinjen» ved Jernbanetorget, som ikke ligger langt unna Kvadraturen.

– Kom til Sentralen. Det skjer til tirsdag klokka 18. Dette kommer du ikke til å angre på, lover Anne.


Billetter kan kjøpes på tix.no.

Allsidig dirigent

Sangkoret Gropus har fra høsten 2017 hatt Kim Wigaard Johansen som sin faste dirigent. En inspirerende dirigent med en svært allsidig bakgrunn. Etter bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York har Kim godt grunnlag for alt det spennende han driver med.

Han har jobbet en årrekke i showbiz nasjonalt og internasjonalt, og har deltatt i både musikal, revy, opera og kabaret. Han har sunget på Den Norske Opera og Ballett, Off-Broadway i New York og vært solist for et utsolgt Oslo Konserthus.

Kim var semifinalist i Idol, han har deltatt i «The Voice», «Beat for Beat» og «4-stjerners middag», samt vært dommer i TV Norge-satsingen «All Together Now». Han deltok i Østlandets delfinale i Melodi Grand Prix 2020 på NRK med duetten «Fool for Love» med Maria Mohn. Og som om ikke det var nok, skriver han egen musikk. I tillegg er Kim vocal coach for flere av Norges største artister og dirigerer flere sangkor. Og alt dette nyter Gropus godt av.

Er det rart de gleder seg til sine korøvelser…