Jonis Josef har sjekket ut F21 i forbindelse med «åpen dag», som går av stabelen i dag – digitalt. Foto:
Jonis Josef har sjekket ut F21 i forbindelse med «åpen dag», som går av stabelen i dag – digitalt. Foto:Bilde 1 av 2
Jonis Josef har sjekket ut F21 i forbindelse med «åpen dag», som går av stabelen i dag – digitalt. Foto:
Jonis Josef har sjekket ut F21 i forbindelse med «åpen dag», som går av stabelen i dag – digitalt. Foto:Bilde 2 av 2

Digital «åpen dag»:

Jonis Josef viser fram F21 i dag

Den kjente komikeren og programlederen Jonis Josef besøker F21 for å vise fram skolen på åpen dag.

I dag, mandag 18. januar, er det åpen dag på Fyrstikkalleen skole (F21), men i år blir den annerledes. Tidligere har hundrevis av elever og foreldre fylt ganger og klasserom, men på grunn av koronapandemien blir åpen dag arrangert digitalt i år. Via livestreams fra tv-studio og ulike fagområder på skolen kan man møte elever og lærere.

Hele skolen skal vises fram av komiker Jonis Josef, som blant annet er programleder i radioprogrammet «Karakter» på P3 og serieskaper av «Kongen av Gulset». Han var også programleder på P3 Gull 2020.

– Jeg synes det er en veldig spennende skole, og jeg tror jeg hadde trivdes godt her, sier Josef når vi treffer ham i gangen utenfor noen av klasserommene.

Liker seg på F21

Jonis Josef har sjekket ut F21 i forbindelse med «åpen dag», som går av stabelen i dag – digitalt.

Jonis Josef har sjekket ut F21 i forbindelse med «åpen dag», som går av stabelen i dag – digitalt.

Josef er blitt filmet mens han har gått rundt på hele skolen, og da for å vise den fram og vise hva den har å tilby. Slik kan elever som vanligvis ville besøkt denne skolen på åpen dag få et innblikk i hvordan det er på F21.

– Hva synes du om F21?

– Jeg tror dette er en skole jeg ville trivdes veldig godt på, og det virker som om det er mye forskjellig man kan gjøre her. I tillegg er det store muligheter til å dyrke interessene sine. Det er viktig.

Glad og sosial

F21 er en videregående skole som tilbyr studiespesialisering og medier og kommunikasjon. Nylig har de også fått en yrkesfagslinje som heter informasjonsteknologi og medieproduksjon.

– Hva var mest imponerende med skolen?

– Jeg er en stor fan av musikkproduksjon, så jeg ble imponert da jeg så lydstudioet. I tillegg var det de folka som programmerer spill og at skolen har en spesifikk entreprenørskapslinje. Jeg er opptatt av mange av de tingene som man får tilbud om å gjøre her. Jeg tror jeg derfor hadde hatt et problem med å velge.

– Hvordan var du selv på skolen?

– Jeg var glad, flink og veldig opptatt av at lærerne skulle like meg. Jeg var også en sosial og utadvendt person, så jeg fikk mye ut av skolen.

– Hva husker du best?

– Jeg husker best hvor usikker man er på seg selv og på alt. Man er redd for livet, og man vet ikke helt hvor man er. Jeg var bare opptatt av ikke å drite meg ut og ødelegge for meg selv. Noen av de gode minnene jeg har er vennskapene jeg fikk og gode samtaler.

Ikke stress

Som tiendeklassing kan det være vanskelig å velge hvilket utdanningsprogram som passer for deg, spesielt når du skal gjøre valg som påvirker din egen fremtid. Jonis Josef har følgende råd:

– Ikke stress for mye med hva du skal gjøre videre. Åpne opp dørene for deg selv og ha flest mulige muligheter. Dyrk interessene dine så godt du kan. Du kommer til å finne en vei, lenger «down the road», så da er det viktig at man har det gøy og utvikler en ferdighet i mellomtiden.

Digital «åpen dag» på F21:

• I dag, mandag 18. januar, kl. 17.00.

• Jonis Josif viser fram skolen. Finn link til presentasjonen på skolens Facebook-side: https://www.facebook.com/fyrstikkalleenskole

• Her finner du også link til de ulike programområdene. Ikke minst streames det live, slik at man kan møte og stille spørsmål til lærere og elever.

• Tekst og bilder er skrevet og tatt av elever på F21: Emily Aida Ceesay (tekst) og Erle Brager Stene (foto).