NISSENS GAVEVERKSTED: Grorud Lions fyller Grorud samfunnshus med strikking og kunst og inviterer til julemarked i helgen. Bak Lions-gutta har du samfunnshuset, også kalt gaveparadiset.
NISSENS GAVEVERKSTED: Grorud Lions fyller Grorud samfunnshus med strikking og kunst og inviterer til julemarked i helgen. Bak Lions-gutta har du samfunnshuset, også kalt gaveparadiset.

Samfunnshuset fylt med julegaver mange kan få glede av, når Grorud Lions inviterer til julemarked

Grorud Lions inviterer til julemarked lørdag og søndag. Målet er å hente inn 70.000 kroner, og de skal rett ut igjen.

Hensikten med julemarkedet er å samle inn penger som går tilbake til Grorud Lions veldedige formål på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Etter at Lions har dekket utgifter knyttet til blant annet leie av lokaler, går pengene uavkortet ut igjen til blant annet idrettslag, skirennet Ridderennet på Beitostølen og flomofre i Pakistan.

Møteplass

Julemarkedet finner sted i Grorud samfunnshus lørdag og søndag fra klokka 10-16 og 11-16. Der finner man mye variert og fint, både strikking, malerier, sjokolade, smykker, og så videre.

– Og det blir loddsalg med flotte premier, forsikrer Haug avisa.

– Dette er vårt største arrangement. Her samler vi folk fra hele «dalen», og vi samler hele klubben vår til å gjøre en innsats. Dette gleder vi oss til, og i år skal vi ha inn 70.000 kroner som vi deler ut til lag, organisasjoner og så videre her i lokalområdet vårt, sier Bjørn Haug.

Julemessa trekker tradisjonelt sett mange folk. Folk som vil handle strikkede produkter, handle kunst, eller bare sitte i kafeen og hygge seg med deilig bakst.

– Det er mange av de samme som kommer år etter år, og jeg vil si at det bare er trivelige folk som kommer, legger Arnstein Flø til.

– Hvorfor bør folk ta turen?

– For det første: det er mange som sliter for tiden, og vi er en veldedig organisasjon; da kan man støtte opp Lions sitt arrangement, og dette er en happening for folk i området. Det er fin stemning, hyggelig å være her, kafé, toaletter kan man bruke, og så prøver vi Lions-gutta å være litt hyggelige vi også, da, humrer Haug.

Høy kvalitet

Det er Groruddalen kunstforening og Høybråten maleklubb som stiller ut malerier, og denne gangen består kunstnerne av 20 personer som stiller ut sine verk. Hva gjelder salgsbord generelt, altså både kunst, strikk og alt det andre, er det i år rekordmange påmeldt.

– Det har vi jobba en del med å få til, legger Haug til.

– Hva kan du si om kvaliteten på produktene som selges?

– Av erfaring vet vi at det er høy kvalitet. Noen av bildene har vært stilt ut på Rødtvet seniorsenter, og det er en fin anledning til å sikre seg god kunst til en rimelig penge, svarer Flø.

Ikke bare er produktene fine og utstillerne mange, nytt for i år er at deler av møblementet i Grorud samfunnshus er nytt.

– Det er blitt gjort en kjempejobb med å oppgradere her, tilføyer Haug.

Inkluderende

I fjor var drøyt 1300 personer innom julemarkedets to dager.

– Her er det ingen som ikke er velkommen. Familier, barnefamilier kan sette barna på malestasjonen som maler mens mamma og pappa handler. Vi har heis til bruk for rullestolbrukere, og loddsalget har i år en ekstra fin premie, bare det gjør at det er verdt besøket, sprudler Haug og legger til:

– Alle er velkommen. Vi tilbyr noe for alle, uansett alder.

Reisende med bil må huske å registrere parkeringen innenfor hovedinngangen.