TID FOR ELLINGSRUDDAGENE: Både store og små på Ellingsrud vet hvordan man lager fest og god stemning. Nå teller de ned til årets utgave av Ellingsruddagene. Foto:
TID FOR ELLINGSRUDDAGENE: Både store og små på Ellingsrud vet hvordan man lager fest og god stemning. Nå teller de ned til årets utgave av Ellingsruddagene. Foto:Bilde 1 av 1

Klare for fest på Ellingsrud

Ellingsruddagene går av stabelen nå til helgen, og arrangørene har stor tro på at årets program faller i smak.

– Queendom er endelig tilbake. Det er kule damer som rett og slett synger helt fantastisk. De har vært med to ganger tidligere, men det begynner å bli noen år siden nå. Sammen med Jonas Benyoub er de årets hovedattraksjon, sier daglig leder Monika Ustad på Ellingsrudåsen Frivilligsentral. 

Ungdommen er alltid med og planlegger Ellingsruddagene, og de har hatt et stort ønske om å se Benyoub på scenen. 

– Jeg er også veldig spent på buktaleren Erik Mogeno. I år er det rekordpåmelding til den lokale talentkonkurransen «Ellingsrud Supa Star». Det er noe vi har hatt siden starten, men det har aldri vært så populært som nå, smiler hun. 

Her får man se barn opp til 14 år danse, synge og mye mer. 

– Nå er det hele ni påmeldte innslag til «Supa Star». Det som er så kult med den konkurransen, er at vi vet at vi ser flere av de barna på en scene igjen om fem år. 

Snart 20-årsjubileum 

Ellingsruddagene starter fredag 8. juni og varer til søndag 10. juni. Først ut er bingencup på sletta, før det er tid for hovedarrangementet på Ellingsrudåsen senter på lørdagen. Det hele avsluttes med utegudstjeneste på søndagen. 

– Tradisjonelle aktiviteter som ansiktsmaling, hoppeslott og sekkeløp hører med, og jeg tror dette er noe folk ville savnet hvis vi ikke hadde det med, sier Ustad. 

Om to år har festivalen på Ellingsrud 20-årsjubileum. Selv om det har blitt noen forandringer, er de opptatt av å holde på tradisjoner. 

– Det har utviklet seg på den måten at vi har fått ny sceneplass og blitt proffere for hvert år. I fjor fikk vi bueskyting, noe som var veldig vellykket og som vi kjører på med i år også. 

Samler lokalmiljøet 

Elever fra Ellingsrudåsen skole har sammen med Tommy Tee laget en ny versjon av Ellingsrud-sangen som de skal fremføre. 

– Dette er en dag mange ser fram til. Det er mye moro å være med på, og scenen fylles med både etablerte artister og unge lovende talenter, sier hun. 

Det at alle er med har blitt et kjennetegn for Ellingsruddagene. 

– Barn og unge er med, og lokale foreninger er med. Dette har blitt en felles greie vi har holdt på med i 18 år nå. 

– Og så skal det sies at dette ville aldri blitt noe av uten Monika, sier leder Lena Sæterli i Ellingsrud velforening.

– – –
Les alt om Ellingsruddagene i avisa 6. juni.