Nærmiljø

Bildeserie
GODE MINNER: Morten Borge hadde en fin tid på Ellingsrudåsen skole. I dag er han konsernsjef i Ferd, og er blant annet opptatt av å bidra til å stanse de økende forskjellene i Oslo.

Grunnlaget ble lagt på Ellingsrud – nå vil konsernsjefen i Ferd gi tilbake til Groruddalen

LITE PENT: Slik fremstår bygget på eiendommen Soleglad i dag. Vakkert kan det neppe sies å være! Foto:
Det er fremdeles ikke ryddet opp på Furuset:

– Skallet av et monsterhus har stått uferdig i over sju år

Abonnement
SAMARBEIDSFORUM: Roy Cato Einarsen (t.v.) og Leif Rosenkilde inviterer til Samarbeidsmøte for trossamfunn i Groruddalen onsdag 28. oktober. Møtet finner sted i Furuset Forum med svært begrenset adgang for publikum - men hele møtet sendes live på Facebook-sidene til Forebyggende Stovner og Akers Avis Groruddalen fra kl. 17.25. Foto:
Onsdag 28. oktober klokka 17.25:

Livesending fra Samarbeidsforum for trossamfunn i Groruddalen

ARBEIDET STOPPET: Soleglad 4 på gamle Furuset – og fra politiaksjonen 18. september (innfelt). Foto: Plan- og bygningsetaten (og publisert med tillatelse fra politiet). Foto:
Pressemelding fra Plan- og bygningsetaten

200.000 kr. i tvangsmulkt for å ignorere stoppordre

Abonnement
Foto:
«Østkantfolk: Min by - mitt ansvar»

Bøhler i bokform

Abonnement
Dagens Gullberget barnehage ligger midt på bildet. Foto:
Debatt:

Gigantbarnehage på Vestli – planene må skrinlegges

Abonnement
FORSLUMMING? Jon Ruder og Hege Ajer Petterson i Furuset Vel frykter at utbygginger og byggesaker, som den som er knyttet til eiendommen Soleglad 4, bidrar til forslumming av gamle Furuset. Foto:

Ber staten komme på banen: – Frykter forslumming av boligområdet

Abonnement
GÅR EN TRAVEL SOMMER I MØTE: Arild Hermstad (MDG) skal være byråd i to byrådsdepartement denne sommeren, men håper at han skal få sneket seg en tur på fjellet med familien. Foto:
Sommerprat med Arild Hermstad:

Miljøpartiets sommervikar

Abonnement
FORAN BLOKKA: Direktesendinga ble holdt foran en av de karakteristiske Linderud-blokkene. Foto:
«Stedsanalyse - Veitvet, Sletteløkka og Linderud»:

Et dypdykk i nærmiljøet

Abonnement
DRØMMESKOLEGÅRDEN: Her er vinnerne i tegnekonkurransen som ble gjennomført ved Ammerud skole for å finne fram til elevenes drømmeskolegård. Foran fra venstre ser vi Adea, Vilde, Sarah og Alma Kristin. I midten: Milda og Agshana. Bak fra venstre er FAU-leder Meyla Sylvestog Enerly, miljøterapeut Arben Fetishi, sosialarbeider Therese Bygjordet Berge og elevrådsleder Uma Enerly. Foto:

Drømmen om ny skolegård

Abonnement
FÅR DET GJORT: Kai Westby (t.v.) har vært vaktmester i Askelia borettslag i 20 år. Nå er han i ferd med å overlate «stafett-raken» til Jamil Risk. Foto:

Altmuligmennene i Askelia borettslag

Abonnement
SAMHOLDET: Claus Kvasnes (t.v.) og Ove Sveen er alltid lutter øre når Leiv Vadstein drar fram noen historier fra minneboka. Selv om ting har forandret seg siden ’59, er samholdet fortsatt sterkt på Kolås. Foto:
Kolås boligsameie på Sletteløkka:

«Militærblokka» på toppen av åsen

Abonnement
SOSIAL ENTREPRENØR: Sara Prosser – en av verdens beste på sosialt entreprenørskap Foto:

Fagdag for studenter og frivillige om fremtiden til Romsås

DE SOM STÅR BAK: Fra venstre – Nora Margrete Marsteen, Ingunn Skirstad, David Guillermo Leal-Yepes, Ole-Jørgen Pettersen (Bydel Grorud), Marit Bjerke (leder av arbeidsutvalget for byutvikling og miljø i Bydel Grorud, Ap), Cathrine Gulliksen og Robert Sterling. Foto:

Planen for Bydel Grorud tar form

Abonnement
NYE LEKEAPPARATER I VENTE: Vera (11),  Frøydis (11), Emma (11), Jairah (11) og Aksheiy (11) kan nå juble over at de endelig får et lekeanlegg som passer for mellomtrinnet. Her sammen med Stian Kilde Aarebrot fra FAU og assisterende rektor Katrin Meløy på Veitvet skole Foto:

Veitvet-foreldre har samlet inn 600.000 kroner til parkouranlegg

Abonnement
VED UTSIKTSPOSTEN: Hans-Jørgen Skar er redd for at tiltaket med benker og åpne opp skogen mer ikke vil føre til at flere bruker området. Foto:

– Hogst i «Romsås-skogen» går utover det unike dyrelivet

Abonnement
TOK SAKEN TIL TINGET: Jan Bøhler tok saken om hyblifisering av småhusområdene på Furuset og ellers i dalen opp i Stortingets spørretime. Foto:

Krevde svar om hyblifisering av småhusområder fra statsråd Astrup

Abonnement
HUNDENES PLASS: Gunn Eva Bekken (t.v.) og Ilze Vakse ønsker seg et eget område til hunder på Humleby på Romsås. Bymiljøetaten mener området fungerer fint slikt det er i dag, uten noen spesielle føringer. Foto:

Aksjonsgruppe vil ha treningsplass for hund på Humleby

Abonnement
Hanna Marcussen (MDG), byråd for byutvikling. Foto: Sturlason/Oslo kommune
Romsås-saken:

– Byrådet vil ha snarlig løsning

Når dørene låses og portene stenges på Romsås senter, er det nesten umulig for beboerne å komme seg rundt. I tillegg er kriminaliteten en sann plage. Gro Holmsen er lei av at man har blitt lovet bot og bedring i årevis – og får full støtte av Ole-Jørgen Pettersen fra Bydel Grorud. Foto:
Utrygghet og isolasjon på Romsås senter:

Lut lei luftige løfter

Abonnement