SAMARBEIDSFORUM: Roy Cato Einarsen (t.v.) og Leif Rosenkilde inviterer til Samarbeidsmøte for trossamfunn i Groruddalen onsdag 28. oktober. Møtet finner sted i Furuset Forum med svært begrenset adgang for publikum - men hele møtet sendes live på Facebook-sidene til Forebyggende Stovner og Akers Avis Groruddalen fra kl. 17.25. Foto:
SAMARBEIDSFORUM: Roy Cato Einarsen (t.v.) og Leif Rosenkilde inviterer til Samarbeidsmøte for trossamfunn i Groruddalen onsdag 28. oktober. Møtet finner sted i Furuset Forum med svært begrenset adgang for publikum - men hele møtet sendes live på Facebook-sidene til Forebyggende Stovner og Akers Avis Groruddalen fra kl. 17.25. Foto:Bilde 1 av 1

Onsdag 28. oktober klokka 17.25:

Livesending fra Samarbeidsforum for trossamfunn i Groruddalen

Onsdag kveld kan du følge møtet fra Samarbeidsforum for trossamfunn i Groruddalen live på avisas Facebook-sider.

I kveld arrangerer politiet i samarbeid med Oslo kommune Samarbeidsforum for Bydel Alna. Invitert med er representanter fra ulike religiøse organisasjoner i byen.

– Vi har holdt på med dette lenge. Da inviterer vi inn til diskusjoner om forskjellige temaer. Denne gangen vil det komme informasjon for Bydel Alna spesifikt og hele Oslo mer generelt, sier Leif Rosenkilde i politiet.

På programmet denne gang står politiets vurdering av kriminalitetsbildet i bydelen og mer generelt i Oslo nordøst. Etter dem vil bydelsoverlegen i Bydel Alna informere om Covid-19.
Det største fokuset i kveld vil gå på rollen til trossamfunn.

– Det er en ny forskrift som omhandler hvordan religiøse organisasjoner skal styres og hvilke oppgaver de har for å forhindre radikalisering, forklarer Rosenkilde.

Målet er at politiet og trossamfunnene skal finne flere måter å samarbeide på fremover og finne gode løsninger for hvordan trossamfunnene kan bidra til å gjøre byen tryggere.

– Det blir en diskusjon om hva hver enkelt organisasjon kan gjøre, slik at de blir mer bevisste på sin rolle.

Vanligvis er Samarbeidsforumet en stor begivenhet med åpne dører, men grunnet Covid-19-situasjonen og de skjerpede tiltakene som ble presentert mandag er det ikke lenger mulig å melde seg på som deltaker. Samtidig er Rosenkilde tydelig på at det skal være mulig å delta hjemmefra.
– Vi vil ha en form for chattetjeneste som følges opp underveis, der kan man stille spørsmål så vil vi ta det opp på slutten, forklarer han.

Hele møtet vil sendes live på Facebook-sidene til Forebyggende Stovner og Akers Avis Groruddalen onsdag 28. oktober fra klokka 17.25. Møtet avsluttes klokka 20.30.