JULEMARKEDSKLARE DAMER: Randi Engehaugen (f.v.), Kerstin Ness, Thorild Ramm, Astrid Olsson, Brit Morken og Snefrid Rekdal gleder seg til julemarkedet i Trosterudvillaen på lørdag og søndag. Sigrun Myklebust var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:
JULEMARKEDSKLARE DAMER: Randi Engehaugen (f.v.), Kerstin Ness, Thorild Ramm, Astrid Olsson, Brit Morken og Snefrid Rekdal gleder seg til julemarkedet i Trosterudvillaen på lørdag og søndag. Sigrun Myklebust var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:Bilde 1 av 1

Klart for julemarked i Trosterudvillaen

I helgen inntar malergruppen Pustehullet nok en gang Trosterudvillaen. Det blir det 10. julemarkedet i den sjarmerende villaen.

– Finnes det et bedre sted å ha julemarked?

Snefrid Rekdal har resten av gjengen i malergruppa med seg når hun stiller spørsmålet.

– Fyr på peisen. Koselig kafé og mulighet for å slå seg ned i de enkelte rom og slå av en prat med naboer og bekjente. Det fineste stedet man kan ønske velkommen til i julemarkedssammenheng, slår Snefrid fast.

Startet som akvarellgruppe

Man kan ikke annet enn si seg enig. Trosterudvillaen har en egen sjarm og varme som få andre steder. Nå skal den nok en gang fylles med akvareller, akryl, mix media/collage, smykker, juledekorasjoner, dompaper, julelys. syltetøy, hjemmebakte kaker og strikkede håndarbeidsprodukter.

– Noe for enhver smak. Men det er naturlig nok mest malerier i form av akvareller og akryl. Pustehullet ble i sin tid etablert som en akvarellgruppe, forteller Snefrid.

Det var for 30 år siden det hele startet. Karin Eklund ble innleid av Aker Sykehus Kunstforening for å holde kurs for de ansatte som hadde interesse for maling og kunst.

– Siden etablerte Karin akvarellgruppa Pustehullet som de fleste av oss ble med i og hvor vi fortsatt holder på. Vi møttes jevnlig hjemme hos Karin, som allerede var en etablert og kjent kunstner med jevne mellomrom. Hun var medlem av Trosterudvillaens venner, så da vi startet opp med julemarked for 10 år siden fikk vi mulighet til å ha det i villaen, sier Snefrid.

Dessverre falt Karin Eklund fra rett før jul i fjor.

– Hun var til stede under julemarkedet i fjor, men var ikke i form til selv å være med som en av utstillerne. Nå fortsetter vi i hennes ånd. Vi hadde ikke vært det vi er i dag uten henne. Pustehullet betydde også enormt mye for henne personlig, påpeker Snefrid.

På rundgang

– Vi savner det å komme hjem til Karin hvor hun hadde en egen kunstnerkjeller hvor vi kunne samles og alt utstyr vi trengte var på plass. Det var der hun selv skapte sin kunst. Nå møtes vi jevnlig på rundgang hos hverandre. Vi mangler et samlingssted, et lite lokale hvor vi kan møtes fast. Hvis det er noen som kjenner til et så bare si i fra, oppfordrer Snefrid.

Men lørdag og søndag er de tilbake i Trosterudvillaen til et julemarked svært mange setter pris på.

– Vi opplever at mange blir her i timevis. Etter at de har handlet slår de seg ned, kjøper noe godt fra kafeteriaen og finner det så koselig her at de nesten ikke vil hjem igjen. Det er bare hyggelig og ikke minst forståelig. Du trer inn i en egen atmosfærisk verden innenfor veggene der, smiler Snefrid.