ØNSKER FLERE VELKOMMEN: Bethina Christiansen (t.v.) og Arild Sørum håper at flere klubber og organisasjoner ønsker å benytte seg av lokalene på Årvoll gård fremover. Foto:
ØNSKER FLERE VELKOMMEN: Bethina Christiansen (t.v.) og Arild Sørum håper at flere klubber og organisasjoner ønsker å benytte seg av lokalene på Årvoll gård fremover. Foto:Bilde 1 av 3
DYREHOLD: Privatpersoner som ønsker det kan leie plass i stallen. Her er det også høner som publikum kan hilse på. Foto:
DYREHOLD: Privatpersoner som ønsker det kan leie plass i stallen. Her er det også høner som publikum kan hilse på. Foto:Bilde 2 av 3
LANDLIG I BYEN: Årvoll gård har lang tradisjon og var bebodd før Svartedauden. Nå er det et kultursenter i bydelen. Foto:
LANDLIG I BYEN: Årvoll gård har lang tradisjon og var bebodd før Svartedauden. Nå er det et kultursenter i bydelen. Foto:Bilde 3 av 3

Kultursentret Årvoll gård

Årvoll gård har fått ny bestyrer med ambisjoner om å skape enda mer aktivitet på gården.

Arild Sørum er den nye lederen for Årvoll gård, etter at tidligere leder gikk av med pensjon på slutten av 2019, og han har masse å sette seg inn i.

– Vi har jo mye aktiviteter på huset, og mange klubber og lag og organisasjoner som har egne møter og aktiviteter i lokalene. Så det er mye å bli kjent med, sier han med et smil.

– Mange av de åpne aktivitetene våre er faste. Vi har jo kafe mandag til torsdag fra 11 til 14 og på søndager 12-15. Disse er jo åpne for alle, og vi prøver å ha en form for underholdning på søndagene, forklarer utleieansvarlig Bethina Christensen.

– På tirsdager det seniordans, ofte med live trekkspill fra Bjørn og Kompisene, samt trim før lunsj. Onsdager er det datacafe der man kan få hjelp av frivillige. Torsdag kveld arrangerer Røde Kors nabokafe. På søndager er det fjøsdisko for barn, med anledning til å kle seg ut hvis man ønsker, ramser hun opp videre.

Fremtiden til Årvoll gård

Et av ønskene til Sørum og Christensen er å få inn flere aktiviteter for barn og unge, og spesielt på ettermiddagene. I dag er det mye tilbud på dagtid som primært brukes av eldre, og det er et ønske om å få en større bruksbase til gården. De inviterer derfor alle lokallag og grupper som ønsker å få lokaler til å ta kontakt. Målet er at Årvoll gård skal bli en samlingsplass for alle i nærområdet.

– Vi ønsker mer lokale initiativ og flere frivillige her. Folk skal bli oppmerksomme på at forlengelsen av stua deres er på Årvoll gård, avslutter Sørum med et smil i sola.

LANDLIG I BYEN: Årvoll gård har lang tradisjon og var bebodd før Svartedauden. Nå er det et kultursenter i bydelen.

LANDLIG I BYEN: Årvoll gård har lang tradisjon og var bebodd før Svartedauden. Nå er det et kultursenter i bydelen.

DYREHOLD: Privatpersoner som ønsker det kan leie plass i stallen. Her er det også høner som publikum kan hilse på.

DYREHOLD: Privatpersoner som ønsker det kan leie plass i stallen. Her er det også høner som publikum kan hilse på.