Leaderz-programmet skal gi ungdom erfaring med lederskap og frivilling arbeid.
Leaderz-programmet skal gi ungdom erfaring med lederskap og frivilling arbeid.Bilde 1 av 6
Mange sto allerede og ventet på utsiden, før snoren endelig ble klippet. 
Mange sto allerede og ventet på utsiden, før snoren endelig ble klippet. Bilde 2 av 6
Mohamed Yusuf er aktivitetsleder og har vært med på å organisere aktiviteter som eggeløp, ansiktsmaling og hoppeslott på vårfesten. Han har lært at det er viktig å stille opp for felleskapet.
Mohamed Yusuf er aktivitetsleder og har vært med på å organisere aktiviteter som eggeløp, ansiktsmaling og hoppeslott på vårfesten. Han har lært at det er viktig å stille opp for felleskapet.Bilde 3 av 6
Naima Tufa (17) og Abdishakur Said (19).
Naima Tufa (17) og Abdishakur Said (19).Bilde 4 av 6
IMG_4756
Bilde 5 av 6
IMG_4770
Bilde 6 av 6

Ledertalentene avholdt vårfest: – Vi ønsker å bidra til utvikling på Stovner

Etter et innholdsrikt, lærerikt og givende lederprogram, kalt «Leaderz» i regi av Kirkens Bymisjon har 20 ungdommer 10 jenter og 10 gutter –  lært om hva som skal til for å bli en god leder. Lørdag inviterte de til vårfest ved Fossum kirke, som en markering for at de 20 ungdommene har fullført programmet.

Naima Tufa er en av ungdommene som nå har fullført hele programmet. Hun forteller oss om en lærerik og inspirerende reise på veien til å bli en god leder.

– Programmet har gitt meg mer enn bare verdifull kunnskap; det har også gitt oss deltakere mange sosiale opplevelser. Vi har reist sammen, arrangert fester og blitt godt kjent med hverandre – og oss selv, forteller hun.

Mange sto allerede og ventet på utsiden, før snoren endelig ble klippet.

Vårfesten skal være med på å gjenspeile hva Naima og de andre ungdommene har lært gjennom programmet.

– I dag avholder vi en liten vårfest hvor alle er velkommen. Vi har rigget i stand aktiviteter for alle som har lyst til å være med, og vi får samtidig muligheten til å teste hva vi har lært gjennom å veilede og organisere folk gjennom aktivitetene.

Et godt forbilde

Abdishakur Said har vært med i lederprogrammet i to år. I år har han fungert som ressursperson og forbilde for de nye ledertalentene. For Abdi har engasjementet i Leaderz betydd mye for hans personlige utvikling.

Gjennom kurset har jeg merket stor personlig vekst. Jeg har oppdaget sider ved meg selv som jeg tidligere ikke visste om, og som først kom til syne gjennom dette programmet. Det aller viktigste for meg er at jeg føler at jeg har blitt en bedre person, med forståelse for respekt og omsorg for andre, sier han.


– Hvordan føles det å være et forbilde?

– Det føles veldig bra. Jeg legger merke til at andre ser opp til meg og at de prøver å videreføre noen av de verdiene jeg viser dem. Det er en viktig jobb å lære opp fremtidens ledere, og jeg håper jeg lykkes i å være et godt forbilde.

Naima Tufa (17) og Abdishakur Said (19).

Når vi spør Naima hvordan det har vært å ha Abdi som mentor, svarer hun engasjert:

– Han har ledet veldig godt og forklart oss ting på en forståelig måte. Han viser forståelse, og det er lett å prate med ham. Dette er ting som gjør ham til en god leder og et godt forbilde, sier Naima.

Abdi ser på Naima og deler et varmt smil…

Vil bidra til lokalsamfunnet

Både Naima og Abdi er enige om at de gjennom denne erfaringen ønsker å gjøre Stovner til et tryggere sted. De mener at deltakelsen i programmet kan hjelpe både en selv og andre med å ikke falle ut av samfunnet.

– Jeg mener at Leaderz-programmet viser at Stovner er i utvikling, spesielt når det er såpass vellykket som det er, sier Naima.

– Vi vet at Stovner ofte blir nevnt i en negativ setting. Dette er vi med på å motarbeide ved forhåpentligvis å forebygge at ungdom faller ut av samfunnet, noe som føles godt å ta del i, fortsetter hun.

Abdi nikker enig og sier at han ønsker å bidra til å gjøre Stovner til et tryggere sted å bo.

Mohamed Yusuf er aktivitetsleder og har vært med på å organisere aktiviteter som eggeløp, ansiktsmaling og hoppeslott på vårfesten. Han har lært at det er viktig å stille opp for felleskapet.

Stovner Leaderz

  • Et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Bydel Stovner
  • For ungdom mellom 16 og 22 år
  • Syv Workshops med temaer knyttet opp mot lederskap og frivillig arbeid
  • Deres visjon: Led deg selv – påvirk samfunnet
  • Programmet har fått god støtte fra Sparebankstiftelsen