SJARMERTE: Hot Club de Norvège sjarmerte i sommervarmen under fredagens konsert på Vardeheim. Foto:
SJARMERTE: Hot Club de Norvège sjarmerte i sommervarmen under fredagens konsert på Vardeheim. Foto:Bilde 1 av 1

Løst og levende på Vardeheim

Hot Club de Norvège skapte stor stemning med sin sigøynerinspirerte musikk i sommervarmen på Jazz på Vardeheim sist fredag.

– Jeg har sagt det mange ganger tidligere, men jeg sier det gjerne igjen: Dette var en fulltreffer! Publikum satte stor pris på musikken og den ledige og lette stilen den ble presentert i. Det passet perfekt i sommervarmen, sier Jan G. Haanæs som er leder for dalens eneste jazzklubb – Jazz på Vardeheim.

Sist fredag var det Hot Club de Norvège som gjestet klubben. Den velkjente jazzkvartetten med Jon Larsen (gitar), Stian Vågen Nilsen (gitar), Runar Stoveland (bass) og Finn Hauge (fiolin/munnspill og sag!) har holdt det gående siden 70-tallet og er kjent for sin sigøynerinspirerte musikk (Django Reinhardt-jazz). 

Dette var også det Vardeheim-publikumet fikk servert på fredagens konsert. På rad og rekke spilte Hot Club de Norvège levende og ledige toner som passet perfekt til kvelden.

– Det er utrolig mye musikk i disse gutta, og de vet akkurat hva de driver med. Jeg er full av ærbødighet ovenfor deres musikalske ytelser, og takknemlig for at vi for lov til å ha dem på besøk, sier Jan G. Haanæs.

Godt oppmøte

På en kveld hvor «normale» folk flest gjerne prioriterte noe kaldt å drikke på terassen, hadde mange også funnet veien til lokalene på Høybråten. Klubbledelsen på Vardeheim ble positivt overrasket over hvor mange som møtte opp.

– På forhånd var vi redde for at det flotte været og antall varmegrader ville gjøre sitt for at mange ble sittende hjemme denne gangen. Der tok vi heldigvis feil. Vårt trofaste publikum møtte opp som vanlig. Oppmøtet var kjempebra, og det er vi veldig takknemlige for.

– Når det er sagt. Det gode været vi hadde på fredag fikk oss i klubben til å tenke over om vi i framtiden har noen mulighet til å arrangere jazzkonserter ute. Det er en tanke om er verdt å ta meg seg, sier Jan G. Haanæs.

Hvor ble det av tanta?

Etter konsertens siste tone ropte publikum på mer, og det var spesielt én låt de var ute etter. Det var Lillebjørn Nilsens «Tanta til Beate» som Hot Club de Norvège var med og spilte inn. Dessverre ble det aldri noe gjenhør med folkefavoritten. Jan G. Haanæs har forklaringen på hvorfor:

– Mange ville ha «Tanta til Beate» som ekstranummer, men det lot seg dessverre ikke gjøre da Hot Club de Norvège hadde med seg sitt eget lydutstyr og ingen mikrofoner. De ville ikke ødelegge låta med å skrike ut sangen.

– Dette var selvfølgelig et lite skår i gleden, men vi tar læring av det. Neste gang Hot Club de Norvège kommer på besøk skal vi sørge for å ha et minianlegg med mikrofoner klart på standby. 

– Vi får «Tanta til Beate» på neste konsert, ler Haanæs.

Én konsert før ferien

Nå gjenstår det bare en jazzkveld på Vardeheim før sommerferien. Den kommer 15 juni. Da er det grillmat og Jazz Society Orchestra som står på menyen.

– I fjor kjørte vi grillingen i september, men i år er vi tilbake med å ta den på vårparten. Den musikalske menyen er også klar. Jazz Society Orchestra skal presentere programmet for sin sommerturné. Her blir det mange velkjente, myke, gode jazzlåter fra den amerikanske vestkysten. 

– Dette gleder vi oss stort til, avslutter Jan G. Haanæs.