HEDERSGJESTER: Tidligere bydelsdirektører, Erik Kjeldstadli (Alna) og Maria Brattebakke (Stovner) satte stor pris på å bli invitert til årets lutefiskaften. Foto:
HEDERSGJESTER: Tidligere bydelsdirektører, Erik Kjeldstadli (Alna) og Maria Brattebakke (Stovner) satte stor pris på å bli invitert til årets lutefiskaften. Foto:Bilde 1 av 1

Lutefisk og ananas

De to tidligere bydelsdirektørene, Maria Brattebakke (Stovner) og Erik Kjeldstadli (Alna) var kveldens hovedgjester da Groruddalen Matklubb åpnet julemat-sesongen på Thon Hotel Linne med sin tradisjonelle lutefiskaften.

Maria og Erik kom til å bety svært mye i sine respektive bydeler, men også for Groruddalen som helhet, da den store bydelsreformen så dagens lys i 2004. De to var med på å legge grunnlaget for det som må sies å være en suksess, inkludert Groruddals-satsingen, et tema de også selv kom inn på under mandagens store festkveld i Restaurant Statsraaden.

Begge to fikk en velfortjent anerkjennelse for det arbeidet som i sin tid ble lagt ned, og ved siden av den tradisjonelle blomsterbuketten vanket det både egenprodusert honning fra Alna senter og en fersk ananas (den gjeve, men litt humoristiske ananasprisen). Alt dette – og mer til – utfylles i en større reportasje som kommer i fredagens avis.