SKATTEJAKT I STIGENGA: Stasjonsfjellet skole i Stigenga huser i helgen Høybråten skoles musikkorps' loppemarked. Dette er et arkivbilde kun ment som illustrasjon.
SKATTEJAKT I STIGENGA: Stasjonsfjellet skole i Stigenga huser i helgen Høybråten skoles musikkorps' loppemarked. Dette er et arkivbilde kun ment som illustrasjon. Bilde 1 av 1

Korona-situasjonen:

Må avlyse loppemarkedene

Loppemarkedene på Årvoll og Tonsenhagen er tradisjonelt sett blant de første i byen hvert år. Grunnet korona-smittefaren ble de denne gangen isteden de første som måtte se seg nødt til å avlyse.

– Vi hadde et ekstraordinært styremøte tirsdag kveld, og kom fram til at å avlyse loppemarkedet var den riktige beslutningen, sier loppesjef på Tonsenhagen, Harald Warberg.

Dette skaper noen umiddelbare utfordringer, for man var allerede godt i gang med mottaket av lopper.

– Nå må vi finne ut hvor vi kan mellomlagre disse.

Det problemet slipper de på Årvoll, der loppekomiteen og korpsstyret «heldigvis» ikke var i gang med mottak enda.

– Vi diskuterte avlysning allerede søndag, og har avventet siden. Når det så kom en såpass tydelig anbefaling på tirsdag, så var det full enighet om at vi ikke ville gjennomføre loppemarkedet, sier loppesjef Jarle Knutsen.

Viktig inntektskilde

Siden man ikke vet verken omfang eller varighet av korona-situasjonen, kan ingen av korpsene si noe om når de eventuelt kan få gjennomført loppemarkedet. Det som er sikkert er at man ved endelig avlysning vil gå glipp av en livsviktig inntektskilde.

– Dette er jo veldig synd, for loppemarkedet er utrolig viktig for å få budsjettet til å gå opp, sier Warberg på Tonsenhagen.

– Det snakkes om at korona-situasjonen kan ta lang tid, så vi kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å avvente. I mellomtiden må vi sette oss ned og vurdere hva alternativene kan være, avslutter Jarle Knutsen fra Årvoll.

Også på Rødtvet skole har de sett seg nødt til å avlyse loppemarkedet. Og det blir helt sikkert ikke det siste hvis Folkehelseinstituttet opprettholder sine anbefalinger.

Meld deg på nyhetsbrevet.