UTSTILLINGSKLARE DAMER: Astrid Olsson (f. v.), Sigrun Myklebust, Brit Morken, Thorild Ramm og Snefrid Rekdal holder på med de siste forberedelsene til julemarkedet/salgsutstillingen som starter på Trosterudvillaen i dag, torsdag. Foto:
UTSTILLINGSKLARE DAMER: Astrid Olsson (f. v.), Sigrun Myklebust, Brit Morken, Thorild Ramm og Snefrid Rekdal holder på med de siste forberedelsene til julemarkedet/salgsutstillingen som starter på Trosterudvillaen i dag, torsdag. Foto:Bilde 1 av 1

Malergruppa viser fram hva de har laget gjennom koronatiden når det inviteres til julemarked i Trosterudvillaen

Malergruppa Pustehullet ser fram til endelig å kunne innta Trosterudvillaen igjen – og det er de ikke alene om!

Fra i dag, torsdag, er det i gang, og det er få steder som kan vise til samme atmosfære når det kommer til å arrangere julemarked. Det er fyr på peisen, juletreet er tent og det er bare å skaffe seg noe godt fra kafeteriaen.

Sett deg godt til rette i de enkelte rommene i villaen og ro deg ned. Nyt stemningen i det sjarmerende bygget. Innimellom kan du i ro og mak vandre rundt og se alt det fine damene i Pustehullet har å by på denne gangen.

På Trollvann

– Det er ekstra mye nytt denne gangen. Også vi har hatt god tid på oss gjennom den vanskelige koronatiden til å være kreative. Vi har imidlertid fått med oss noen akrylkurs og så har vi sittet ute og malt, blant annet på Trollvann, smiler Thorild Ramm.


- Det skal bli så godt å få presentert alt det nye vi har skapt siden sist, legger hun til. Det blir 11. gangen de arrangerer julemarked i Trosterudvillaen.

– Som vanlig er det mest malerier i form av akvareller og akryl vi har til salgs. Det var nettopp som akvarellgruppe Pustehullet i sin tid ble etablert som, sier Snefrid Rekdal. Men når det er kombinert julemarked og salgsutstilling så kommer det også glasskunst, smykker og håndarbeidsprodukter på bordet. Og selvsagt juledekorasjoner, julelys, syltetøy og bakst. Det hører med.


Siste forberedelsene

Det var for 32 år siden akvarell/malegruppa Pustehullet ble etablert. Det startet med at Karin Eklund ble innleid av Aker sykehus kunstforening for å holde kurs for de ansatte som hadde interesse for maling og kunst. Det resulterte i nettopp Pustehullet, som de fleste av dem ble med i og hvor de fortsatt holder på.

– Vi møttes jevnlig hjemme hos Karin, som allerede var en etablert og kjent kunstner, og som hadde sitt eget kunstnerverksted i kjelleren. Hun var medlem av Trosterudvillaens venner, så da vi startet med julemarked for 12 år siden fikk vi mulighet til å ha det i villaen, sier Thorild.

Trosterudvillaen

Trosterudvillaen

Etter at Karin Eklund dessverre falt fra, har damene møttes jevnlig på rundgang hos hverandre. Da Akers Avis Groruddalen pratet med dem i forbindelse med julemarkedet for to år siden, etterlyste de et fast sted å kunne møtes. Det har de for lengst skaffet seg, og det er grunnen til at vi møter damene under de siste forberedelsene til julemarkedet i lokalene til Frivillighetssentralen på Grefsen/Kjelsås. 


– Vi har tilgang til et av rommene her en gang i uka. Det er helt perfekt for oss. Det er ikke så enkelt å møtes hjemme hos hverandre med alt det utstyret vi har og rotet vi skaper når vi holder på, humrer Snefrid. 


– I dette lokalet får vi fart på kreativiteten. Her boltrer vi oss i vilden sky, og resultatet blir å se i Trosterudvillaen til helga, sier Thorild.

Innenfor veggene

Denne gangen trår de til og holder markedet åpent i hele fire dager. Litt forsiktig start i dag, torsdag, og i morgen, fredag, fra klokka 17 til 20, så blir det fra klokka 10 til 17 på lørdag og 11 til 16 på søndag.

Har du ikke opplevd dette julemarkedet tidligere, så benytt sjansen nå. Det er forresten ikke uvanlig at kundene blir der i timevis.


– De finner det så koselig her at de nesten ikke vil hjem igjen, smiler Snefrid. 


– Du trer inn i en spesiell atmosfærisk verden innenfor veggene, og siden det er full anledning til å sitte ned i flere rom og føle på husets historikk når du er på julemarkedet vårt, skjønner vi at publikum tar seg god tid. Det er ikke uten grunn at vi alltid vender tilbake hit.