DU GRØNNE, GLITRENDE: Et feststemt publikum tok en runde rundt treet i vinterkulda.
DU GRØNNE, GLITRENDE: Et feststemt publikum tok en runde rundt treet i vinterkulda.Bilde 1 av 4
LYSER OPP: Julegrana er tent og nå kan jula komme!
LYSER OPP: Julegrana er tent og nå kan jula komme!Bilde 2 av 4
NY TRADISJON: Anders Røberg-Larsen (Ap) på plass for å tenne den nye julegrana utenfor Grorud flerbrukshall.
NY TRADISJON: Anders Røberg-Larsen (Ap) på plass for å tenne den nye julegrana utenfor Grorud flerbrukshall.Bilde 3 av 4
JULENISSENS SMÅ HJELPERE: Lokale barn hjalp til med å lokke fram julestemningen med gratis pepperkaker.
JULENISSENS SMÅ HJELPERE: Lokale barn hjalp til med å lokke fram julestemningen med gratis pepperkaker.Bilde 4 av 4

Nå lyser Groruddalens julegraner

Første søndag i advent er forbi og tradisjonen tro lyser nå julegranene opp nattemørket. På Grorud idrettsplass starter bydelen en ny tradisjon, selv om det ble litt startvansker.

For lenge så det mørkt ut på treet. Anders Røberg-Larsen, BU-leder i Bydel Grorud, fant nemlig ikke kontakten for å slå på lyset. Fire par øyne måtte til for å lete etter stikkontakten som måtte plugges inn, og dramaet var ikke over ennå.

– Vi gjør dette sammen og teller ned fra ti! sa Røberg-Larsen, med boksen i hånda.

Da publikum ropte ut «en», forble det mørkt på treet. Var jula avlyst på Grorud? Risikerte vi å gå inn i jula med et skikkelig julemysterium?

Nei, heldigvis så løste det seg. Etter et par nervepirrende sekunder lyste heldigvis treet som det skal, til glede for de mange som hadde trosset kulda for å bli med på begivenheten.

Kvikksølvet på termometeret viste elleve kalde kuldegrader, og dermed måtte korpsmusikantene melde avbud. Det stoppet derimot ikke publikum, som tok ansvar og kjørte en a capella-versjon av klassiske «Du grønne, glitrende» for en klassisk runde rundt den nye julegrana.