Bydel Grorud

VARMT OG DEILIG: En fin Grorud-uke er gjennomført, med varmt og deilig vær (Foto: Bydel Grorud).

Årets Groruduka la grunnlaget for et fruktbart samarbeid mellom Bydel Grorud og Vofo

Bandmedlem Stian Jessen (til venstre) og Styreleder i Romsås storband, Rune Wold, er begge lettet over at de nå mest sannsynligvis får fortsette å bruke Bånkall gård som konsert- og øvingslokale.

Tirsdag holder Romsås Storband det de trodde ville bli deres siste konsert på Bånkall gård

Abonnement
INVITERER TIL FEST: Groruduka starter allerede denne fredagen. Da inviterer Terje Smedsrud Halin (f.v.), Habib Tahir, Zeena Beale og Paloma Leon (foran) til storfest i nye Romsås Kulturhus.

Pangåpner Groruduka i det nye kulturhuset på Romsås. – Ambisjonen er å kunne bli litt som Arendalsuka

Bildeserie
102-åringen Mabel Emily Amundsen bød på gode samtaler og ga oss et fascinerende tilbakeblikk på Nordtvet gårds historie.

102-åringen lyste opp Nordtvet gård på «Åpen dag»

DUGNAD: Amanda O. Storaunet (f.v.), Oxana Gundersen, Meti Olika og Zeena Beale er bant dem som bidro på dugnaden.

Vårdugnad i Grorudveien 3 og 5 – restaurerer til jubileum neste år

Bildeserie
BLÅ HIMMEL OG DUGNAD: Flere av deltakerne på dugnaden står sammen foran hovedhuset. Som en av de første skikkelige sommerdagene i år ble dugnaden på Nordtvet gård en trivelig og vellykket begivenhet.
Dugnad og drøfting på Nordtvet gård:

– Vi savner dyra

DEN STORE DAGEN: I dag håper Joakim Boberg på å levere foran dommere, publikum og tv-seere (Foto: TV 2).

Ute av The Voice

PÅ BEFARING: De fremmøtte møttes ved Shoddyfabrikken for å se hvordan området ser ut nå, og for å diskutere veien videre.

Befaring etter forsøplingen ved Shoddyfabrikken

Abonnement
HÅPER PÅ ENDRING: Det har blitt forsøkt å få endringer i Lilloseterveien i 40 år, uten store endringer. Nå øyner Lars Lønne (f.v.), Frøydis Jørve og Rozemarijn van der Hilst nytt håp når miljø- og samferdsutvalget skal behandle saken.

Beboerne håper på endringer i Lilloseterveien: Må kaste barn i snøfonner på vinterstid

Abonnement
NÅ BLIR DET ENKLERE: Oslonøkkelen skal kunne brukes til å booke og åpne lokaler fremover. Det gleder Oxana Gundersen (f.v.), Anders Røberg-Larsen og Mikael Oguz seg over.

Enklere å låne møtelokale fremover

Abonnement
SAMLOKALISERINGEN: De er kommet godt i gang med Groruds nye bydelshus i Kakkelovnskroken. Bydelsdirektør Ayub Tughra, regner med at bygget vil stå klart mellom 1. og 31. desember i år.

Bydelshuset står klart på slutten av året, hvis alt går etter planen

Abonnement
FEIL FRA BYDELEN: Shahla Sultani (R, t.v.) og Maren Rismyhr (R) er skuffet over at Bydel Grorud oppga to ulike tall for kostnaden på dagrehabilitering på Solvang, og mener at budsjettet har endt opp med å bli avgjort på feil grunnlag.

Rødt-politikere: – Budsjettet ble vedtatt på feil grunnlag

Abonnement
Bildeserie
FORNØYDE KUNSTNERE: Dag E. Clausen (f.v.), Espen Sørli og Øivin Horvei har gjort Bydel Grorud til et langt mer fargerikt sted i løpet av 2023.

Blåser liv i Grorud med farger. – Det er for mange grå vegger

Abonnement
Michael Brenna

Bydelsdirektøren og BU-lederen: Innspill til dagens møte i bydelsutvalget på Grorud

TRENGER BYDELSOPPRØR: Shala Sultani (t.v.) og Synnøve Kleiven (t.h.), her med Mari Rise Knutsen, mener at det er behov for et bydelsoppgjør i forkant av budsjettdiskusjonen torsdag.

Når krybba er tom bites hestene…

ET STORT TAP: Kirsten Berrum mener at det er et stort tap for hele bydelen om de avslutter avtalen med dagrehabilitering på Solvang.

Grorudbudsjettet: Kirsten frykter at rehabiliteringen forsvinner

Abonnement
DU GRØNNE, GLITRENDE: Et feststemt publikum tok en runde rundt treet i vinterkulda.

Nå lyser Groruddalens julegraner

USIKKER FREMTID: Leieavtalen mellom Bydel Grorud og Kulturetaten er sagt opp, men nå ber bydelens politikere om at det gjøres om.

Bydelen har sagt opp leieavtalen. Nå har lokalpolitikerne satt foten ned for å redde Bånkall gård

Abonnement
Bildeserie
FAU-ene i Grorud bydel har gått sammen for å dele erfaringer gjennom jevnlige møter, og samarbeider også godt med bydelsadministrasjonen. Tanken er å lære av hverandre, snakke om utfordringene man har på de forskjellige skolene og jobbe sammen for å legge til rette for et godt oppvekstmiljø. Dette har blant annet resultert i et kjempearrangement i flerbrukshallen på Grorud. En åpen dag hvor over 40 utstillere presenterte seg for alle som ville vite mer om hvilke tilbud barn og unge kan benytte seg av i bydelen.

Sjekk alle tilbudene for barn og ungdom som ble vist fram i flebrukshallen. – Det handler om å skape et godt oppvekstmiljø

Abonnement

Sjekk hvem som skal styre din bydel – nå begynner forhandlingene

Abonnement