LEGENDARISK: Det går fortsatt gjetord om Dumdum Boys på Granittrock i 2006, en konsert som på mange måter la grunnlaget for den festivalen vi har i dag. Foto:
LEGENDARISK: Det går fortsatt gjetord om Dumdum Boys på Granittrock i 2006, en konsert som på mange måter la grunnlaget for den festivalen vi har i dag. Foto:Bilde 1 av 1

Dumdum Boys tilbake på Granittrock:

Nå smeller det igjen

For mange er Granittrock synonymt med konserten rockelegendene Dumdum Boys leverte helt tilbake i 2006. Anslagsvis 20.000 elleville publikummere, riff som hørtes helt til Haugerud, og et spektakulært fyrverkeri til den store finalen. Nå skal rocke-ikonene igjen til steinbruddet.

Folkefesten på Granittrock er Groruddalens desidert mest besøkte arrangement, og gjennom årene har giganter som Turboneger og Karpe Diem stått på scenen. Størst av dem alle er nok likevel trønderlegendene i Dumdum Boys. 

Konserten i 2006 står fremdeles med gullskrift som publikumsrekorden i steinbruddet, og det går fremdeles gjetord om både showet, volumet og trøkket fra publikum. Og på mange måter kan man faktisk si at Dumdum Boys reddet hele Granittrock, en høstkveld tilbake i ’06.  

– Satte hjulene igang

2006-utgaven av Granittrock var nemlig det vanskelige andreåret. Etter stor suksess mellom blokkene på Ammerud året før, økte hele prosjektet i omfang. Dermed økte også utgiftene, uten at det kom like mye penger inn. Redningen ble Dumdum Boys, som nærmest spilte gratis. 

– De fikk 100.000 for jobben, men brukte mer penger enn det på showet. Man kan rett og slett si at det var de som satte hjulene i gang for festivalen, sa grunnlegger Rune Madsen i forbindelse med Granittrocks 10-årsjubileum.

Én ting var at bandet, som i en årrekke hadde vært blant landet største, spilte gratis, en annen var at de leverte så til de grader. Interessen var enorm, med publikum sittende langt opp i skråningene. Og avslutningsvis dundret Prepple Houmb og resten av Dumdum Boys opp et spektakulært fyrverki til mange titalls tusen kroner. 

Skal lage fest

Jan-Frode Pedersen har vært med Granittrock hele veien, og sitter den dag i dag i styret. I 2006 var han med som frivillig, og husker særdeles godt hvor stort det var å få med Dumdum Boys. 

– Det var blant annet da vi lærte at de virkelig store artistene forventer ordentlig med lyd også. De fikk jo kjørt opp masse ekstra høyttalere, for å sikre det nødvendige trøkket til låtene, mimrer han. 

Nå er altså bandet tilbake, 12 år senere, og Pedersen gleder seg stort. 

– Vi har prøvd i flere år, og gutta har vært positive de, men det var først i år det klaffet. Og det skal bli bra, dette er jo landets største rockeband, og det desidert beste liveshowet man kan få med seg. 

Derfor har Pedersen en klokkeklar utfordring til hele Groruddalen. 

– Alle bør ta turen opp, så vi får den vanvittige festen vi fortjener. Rockefestival blir aller best med trøkk fra publikum, så små, voksne, gamle: alle bør ta turen. Artistene kommer garantert til å levere, så nå er det opp til oss å møte opp!