GLEDER SEG: Hedia Teroudi, Margrethe Sien og Greg McCartan tok med avisa på en liten omvisning i parsellhagen. Det ble også høstet bær og salater torsdag morgen. Trioen gleder seg til festen i august. Foto:
GLEDER SEG: Hedia Teroudi, Margrethe Sien og Greg McCartan tok med avisa på en liten omvisning i parsellhagen. Det ble også høstet bær og salater torsdag morgen. Trioen gleder seg til festen i august. Foto:Bilde 1 av 1

Nabolagsfest og verksted i parsellhagen på Trosterud

Den inngjerdede parsellhagen på Trosterud åpner dørene for hele nærmiljøet og inviterer til nabolagsfest. På menyen er det både foredrag og stemning, samt mat dyrket som er dyrket i hagen.

– Dette er årets høydepunkt. Vi inviterer ikke bare medlemmer, men alle i området. Det blir kjempetrivelig med god stemning og blant annet foredrag, sier leder a parsellhagen Greg McCartan.

Professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Lina Jolly, skal holde foredrag om hvordan man kan lage best mulig jord for grønnsakene. Hagefesten og verkstedet finner sted i parsellhagen 25. august klokka 15.00.

– Vi opplever at folk er veldig nysgjerrig på hagen vår, og dette er dagen for å vise den fram og vise hva vi driver med. Det er mye arbeid i forbindelse med en hagefest, men vi gleder oss masse, smiler Hedia Teroudi.

Mangfoldig

I parsellhagen på Trosterud er det både solsikker, bringebær, jordbær, salat og andre planter og grønnsaker. Her kan man leie en del av jorden til en pris av 130 til 200 kroner i året. Parsellhagen er svært populær, og brukes av mennesker med alle mulige kulturelle bakgrunner og etnisiteter. McCartan kjenner både hagen og brukerne godt, og estimerer at det er drøyt 60 forskjellige familier fra cirka 40 land, som leier en «hageflekk» i parsellhagen. I parsellhagen har de alle en ting til feles. Nettopp interessen og lidenskapen for planter, grønnsaker og hagedyrking.

– De er pakistanere, de er afghanere.

MacCartan peker på de ulike hagetomtene når han har med avisens utsendte på en omvisning i parsellhagen.

I feltet «leiebetingelser for parsellbrukerne» på nettet heter det blant annet «Innvandrerkvinner og krigsofre får prioritet.»

Parsellhagen har fått støtte gjennom ordningen «Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner» som forvaltes av kommunen Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet.