SPILLES INN PÅ FORHÅND: Det blir ikke 17. mai-program på skolene i år, men de fleste skolene skal i dagene i forveien spille inn både taler og flaggheising som publiseres på nasjonaldagen. Her fra Tveita skoles 17. mai-innspilling i fjor. Foto: x
SPILLES INN PÅ FORHÅND: Det blir ikke 17. mai-program på skolene i år, men de fleste skolene skal i dagene i forveien spille inn både taler og flaggheising som publiseres på nasjonaldagen. Her fra Tveita skoles 17. mai-innspilling i fjor. Foto: xBilde 1 av 1

Også i år blir det digitale 17. mai-feiringer på skolene

Det blir ikke 17. mai-arrangementer i skolegården, men live-sendinger på Facebook og hjemmesidene.

For å forhindre store ansamlinger med mennesker og unngå å bryte smitteverntiltakene blir det ikke tradisjonelle 17. mai-programmer på skolene i år. Mange av skolene skal imidlertidig ha livesendinger av programmet sitt på Facebook med både taler og flaggheising.

På Høybråten skole blir gjennomføringen av 17. mai-programmet publisert på skolens hjemmesider. Sendingen blir spilt inn på forhånd, og inneholder blant annet en kort prosesjon med flaggborg, taler ved rektor og elev i 7. klasse Mathea Jølle Gaarder, og kransenedlegging ved bautaen av elevrådsleder Efe Kalak.

På selve 17. mai blir det flaggheising med korpset som spiller musikk. Senere på dagen vil korpset spille i gatene på Høybråten.

– Vi har i stor grad forsøkt å ivareta tradisjonene til skolen selv om det må gjøres på en annen måte, sier Morten Nuland Kolstad på Høybråten skole.

– Blir det 17. mai-stemning i år?

– Det håper vi at vi får til når vi skal spille inn programmet som skal legges ut.

– I fjor var det veldig fint, for da hadde vi flaggheising, vi hadde taler, vi var bunadkledde og korpset spilte. Vi hadde litt problemer med lyden på sendingen i fjor, men det har vi utbedret i år, sier rektor Ricke Müller.