OPPFORDRER TIL Å BLI MED: Jan Haanæs har vært komitéleder for TV-aksjonen på Høybråten i en årrekke. Hans største ønske er at flere skal melde seg frivillig som bøssebærer i år.
OPPFORDRER TIL Å BLI MED: Jan Haanæs har vært komitéleder for TV-aksjonen på Høybråten i en årrekke. Hans største ønske er at flere skal melde seg frivillig som bøssebærer i år.Bilde 1 av 1

Oppfordrer flere til å bli bøssebærere:

Oppfordrer flere til å bli bøssebærere: – Barn er taperne i enhver krigssituasjon

Søndag kan du gå årets viktigste tur, når TV-aksjonen samler inn penger til Redd Barna. På Høybråten trenger Jan Haanæs flere bøssebærere.

– Når jeg ser nyheter fra Midtøsten og ser ungene der, samtidig som jeg vet at årets TV-aksjon går til barna, så mener jeg at det å avse to timer på søndag er verdt det, sier Haanæs, som har ansvaret lokalt på Høybråten.

Utfordringen på Høybråten er at det ikke er mange nok som har meldt seg som bøssebærere. Når avisa slår på tråden tirsdag formiddag har de kun nok frivillige til å dekke omtrent halvparten av rutene.

– Det er lenge siden vi har hatt full dekning på Høybråten, men spesielt i år synes jeg at formålet burde vekke følelser hos de fleste, understreker han.

To timer med stor betydning

Det tar omtrent to timer å gå en rute med bøssa. Haanæs sin klare oppfordring er at det er to timer det er vel verdt å avse til et godt formål.

– Vi ønsker å kunne sende ut gladmelding om full dekning og rekordstor giverglede på Høybråten.

Pengene går til å trygge barn som lever i områder med krig og konflikt. Det er et formål som har blitt spesielt tydelig den siste uka, påpeker Haanæs.

– Trygge barn med gode oppvekstvilkår vil være med på å skape en god verden. Det er barn som er taperne i enhver krigssituasjon, oppsummerer Haanæs.

Ønsker du å bli bøssebærer? Registrer deg på tvaksjonen.no eller ta kontakt med fylkesleder i Oslo, Linn Landro, for å få mer informasjon. Hun kan nås på telefon 455 17 894.