GLEDENS DAG: Det er Pride-måned, og på mandag heiste Bydel Stovner tradisjonen tro regnbueflagget. Det skal få henge hele måneden. I år er det bydelsdirektør Anna Ryymin (f.v.), Henriette Nielsen (H) og BU-leder Rashid Nawaz (Ap) som tok jobben med å heise flagget.
GLEDENS DAG: Det er Pride-måned, og på mandag heiste Bydel Stovner tradisjonen tro regnbueflagget. Det skal få henge hele måneden. I år er det bydelsdirektør Anna Ryymin (f.v.), Henriette Nielsen (H) og BU-leder Rashid Nawaz (Ap) som tok jobben med å heise flagget.Bilde 1 av 3
FORENT OM MANGFOLD: Høyre og Arbeiderpartiet er ikke alltid enige med hverandre, men Pride støtter begge partiene! Her med Henriette Nielsen (H, t.v.) og Rashid Nawaz (Ap).
FORENT OM MANGFOLD: Høyre og Arbeiderpartiet er ikke alltid enige med hverandre, men Pride støtter begge partiene! Her med Henriette Nielsen (H, t.v.) og Rashid Nawaz (Ap).Bilde 2 av 3
I PERFEKT VÆR: Sola skinner og det blåser godt nok til at flagget får folde seg ut når Rashid Nawaz (Ap) heiser regnbueflagget ved bydelsadministrasjonen.
I PERFEKT VÆR: Sola skinner og det blåser godt nok til at flagget får folde seg ut når Rashid Nawaz (Ap) heiser regnbueflagget ved bydelsadministrasjonen.Bilde 3 av 3

Pride-flagget vaier igjen

Juni er Pride-måned og mangfoldet skal feires. Regnbueflagget blir nå en del av bybildet fremover. På Stovner har det blitt en tradisjon at også bydelen selv heiser et regnbueflagg. Denne gangen tok bydelsdirektør Anna Ryymin med seg politikerne Rashid Nawaz (Ap) og Henriette Nielsen (H) for å få gjort jobben.

– Jeg er glad for at vi tradisjonen tro kan fortsette å heise regnbueflagget, sier BU-leder Rashid Nawaz fornøyd.

Han lar seg ikke stoppe av eventuelle negative reaksjoner. For beskjeden fra politikeren er klar:

– Vi politikere kan snakke fritt, og da må vi ta ansvar for å si det som det er. Det er kanskje en del som er skeptiske til Pride, men så lenge jeg sitter i stolen skal flagget opp!

Henriette Nielsen kom inn i Stovner BU etter lokalvalget i høst. Hun minnes da hun flyttet til Stovner etter å ha bodd på Sørlandet:

– Jeg ble veldig glad da jeg så regnbueflagget da jeg flytta hit. Det kjentes veldig godt.

Feirer mangfoldet

Henriette er selv åpent skeiv og har opplevd hvor utfordrende det kan være å snakke åpent om det å ha en annen legning. Hun har et klart håp om hvordan folk skal møte regnbueflagget på Stovner.

– Jeg håper at folk ser på skeive, transpersoner og andre som er innenfor LHBTQAI-paraplyen som en del av mangfoldet. Det er det det handler om, til syvende og sist. Uansett hva man definerer seg selv som, så er det en naturlig del av mangfoldet, understreker Henriette.

Og Henriettes råd, om du er litt skeptisk til skeive, er å prate med dem som feirer denne måneden.

– Det viktigste er å starte en dialog og sørge for at man møtes på en god måte. Man skal føle seg trygg, enten det er på skolen eller i møte med hjemmesykepleien, sier Henriette.

Forente politikere

Selv om Rashid og Henriette representerer ulike partier og derfor ikke alltid er enige med hverandre, er dette en dag der de står rakrygget sammen.

– Vi må tørre å stå for opp for mangfoldet, sier de to.

Også innad i bydelen er det et viktig poeng, sier bydelsdirektør Anna Ryymin. Hun får nå sin første Pride-feiring i ny bydel.

– Som arbeidsgiver er det vesentlig for meg å fremme mangfold. Vi må vise at det er rom for alle, og det kan vi gjøre ved å heise regnbueflagget, sier Anna fornøyd.

– Det har vært en god del skriveri i det siste der man har vært negative til blant annet markering av Pride i barnehager. Hva tenker man i bydelen om det?

– Vi markerer Pride i hele bydelen og i alle barnehagene. Så er det litt variert hvordan hver enkelt barnehage velger å feire. Det er utfordrende for tjenesteleverandørene når de da møter motstand, så da er det viktig at vi åpner for den dialogen når behovet melder seg, sier Anna.

Og hva med Rashid og Henriette, som nå har heist regnbueflagget? De har bare ett håp:

– Vi håper at flagget får henge i fred i hele juni!