«GJENÅPNER»: Romsås Kulturhus hadde sin åpningsseremoni i vår, men siden da har det stått stille og urørt. Nå er imidlertid de nødvendige papirene i orden, og endelig kan det store lokalet tas i bruk. Her ser vi byråd James Stove Lorentzen (f.v), ordfører Anne Lindboe, bydelsutvalgsleder Anders Røberg-Larsen og bydelsdirektør Ayub Tughra under Groruduka.
«GJENÅPNER»: Romsås Kulturhus hadde sin åpningsseremoni i vår, men siden da har det stått stille og urørt. Nå er imidlertid de nødvendige papirene i orden, og endelig kan det store lokalet tas i bruk. Her ser vi byråd James Stove Lorentzen (f.v), ordfører Anne Lindboe, bydelsutvalgsleder Anders Røberg-Larsen og bydelsdirektør Ayub Tughra under Groruduka.Bilde 1 av 2
STORFORNØYD: Prosjektleder Paloma Leon tror åpningen av Romsås Kulturhus vil bidra svært positivt til beboerne både på Romsås og i Bydel Grorud generelt.
STORFORNØYD: Prosjektleder Paloma Leon tror åpningen av Romsås Kulturhus vil bidra svært positivt til beboerne både på Romsås og i Bydel Grorud generelt.Bilde 2 av 2

Romsås kulturhus har fått permanent brukstillatelse: – Endelig kom gladnyheten!

Etter flere måneders ventetid har Romsås kulturhus endelig fått gladnyheten om at de kan åpne dørene sine for bruk. Med permanent brukstillatelse på plass, og en spennende fremtid i møte, er huset klart til å bli et nytt knutepunkt for kunst og kultur i bydelen.

Tre måneder etter åpningsfesten står Romsås kulturhus fortsatt tomt

Bygget, som ble offisielt åpnet i sommer, har stått tomt grunnet byråkratiske forsinkelser. Men nå inviteres alle til å komme innom for omvisninger, og huset står klart til å fylles med aktiviteter og liv.

– Det er helt fantastisk. Vi har ventet lenge på åpningen, og nå kan disse fantastiske lokalene endelig brukes som et nabolagshus for Romsås og hele bydelen, sier prosjektleder Paloma Leon.

Starter med omvisninger

Kulturhuset åpner dørene førstkommende torsdag, med omvisning for alle som vil utforske huset og bli kjent med tilbudene. Kulturhuset på 430 kvadratmeter byr på fleksible romløsninger, som inkluderer et stort fellesrom («byrommet»), et aktivitetsrom med scene, storkjøkken, møterom og hobbyrom.

– Ventetiden har vært en liten tålmodighetsprøve. For å holde humøret oppe underveis, mens vi har ventet på brukstillatelsen, har vi arrangert flere samlinger og aktiviteter på senteret. Nå har vi endelig fått en fast base, og det gleder vi oss stort over! sier Leon.

Neste uke vil huset ha faste bemanningstider der de ansatte vil være tilgjengelige for spørsmål, opplæring i husets rutiner og samtaler over en kopp kaffe. Åpningstidene er tirsdag kl. 12–16, torsdag kl. 12–19 og fredag kl. 12–16.

STORFORNØYD: Prosjektleder Paloma Leon tror åpningen av Romsås kulturhus vil bidra svært positivt til beboerne både på Romsås og i Bydel Grorud generelt.

Åpner for booking

Fra 25. november åpner kulturhuset for booking av lokaler til aktiviteter og arrangementer. Bydelen prioriterer åpne, inkluderende aktiviteter som skal bidra til å skape et levende fellesskap. Arrangører må gjennom en opplæring i husets rutiner og signere en samarbeidsavtale for å låne lokalene.

– Den 14. november arrangerer vi en nettverkssamling med frivillige aktører, der vi møtes på tvers for å diskutere hvordan vi best kan utvikle stedet og få det til å yre av liv og aktivitet, sier en spent Leon.

Fra 2. desember blir det også mulig å reservere lokalene for private arrangementer, så lenge det er ledig kapasitet. Kulturhuset håper at både privatpersoner og lokale aktører vil benytte seg av denne muligheten for å bidra til aktivitet i nabolaget.

Stort potensial

Romsås kulturhus har lenge vært etterlengtet av lokalbefolkningen, og den permanente åpningen gir bydelen nye muligheter for fellesskap og kreativitet. Fasilitetene legger til rette for et bredt spekter av aktiviteter, som kunstutstillinger, matlaging, workshops og musikkarrangementer. Huset samarbeider med nabolagsinkubatoren Romsås Unlimited for å tilby arbeidsplasser til lokale gründere og kreative sjeler.

– Romsås kulturhus skal være en sosial møteplass. Det skal drives av og for beboerne, med åpne og inkluderende aktiviteter. Målet er å bli et sosialt lim for hele lokalsamfunnet, sier Leon avslutningsvis.

Kommentarer