VIDERE TIL SISTE DELFINALE: Einar Kr. Holtet har akkurat blitt nominert videre i Ulest-konkurransen, og det med sin skjønnlitterære debut, Soldat Hai. Forfatteren som vinner, er med i kåringen om å bli Årets Ulest. Foto:
VIDERE TIL SISTE DELFINALE: Einar Kr. Holtet har akkurat blitt nominert videre i Ulest-konkurransen, og det med sin skjønnlitterære debut, Soldat Hai. Forfatteren som vinner, er med i kåringen om å bli Årets Ulest. Foto:Bilde 1 av 1

Stovner-forfatter videre i ny bokkonkurranse:

Soldat Hai kan bli årets Ulest

I 2019 debuterte Einar Kr. Holtet med sin første skjønnlitterære bok, Soldat Hai. Nå er han nominert til den femte delfinalen i Ulest-konkurransen.

Etter flere år som journalist ble faktabok på faktabok skrevet. «En båt fra Vietnam», «Supermakt på sultegrensen» og «Verdens tøffeste folk» er alle bøker Einar Kr. Holtet har skrevet. Det var først i fjor han lot fantasien slippe til. Da debuterte forfatteren fra Stovner med den skjønnlitterære boka «Soldat Hai». Denne boka er nå nominert til den femte delfinalen i Ulest-konkurransen, hvor vinneren er med i kåringen om å bli «Årets Ulest».

Bookis lanserte konkurransen i februar. Den er utformet for norske ukjente forfattere, og skal løfte fram de som leserne mener fortjener mer oppmerksomhet for bøkene sine.

Det er til sammen fem delfinaler, hvor forfatterne blir nominert videre av engasjerte lesere. Hittil er fire delfinalevinnere kåret. I løpet av vinteren skal femte og siste kåres.

Kan bli årets Ulest

Alle som er videre er med i kåringen om å bli «Årets Ulest», hvor det hører med en premie på 10.000 kroner.

– For meg som debuterende romanforfatter er det et viktig tegn på anerkjennelse, når jeg nomineres av leserne og utpekes av juryen til femte delfinale.

– Boka «Soldat Hai» er et produkt av mye arbeid og et inngående kjennskap til det miljøet hovedpersonen er satt inn i. Jeg er oppriktig beæret, sier Einar Kr. Holtet.

Historien om soldat Hai er en roman hvor krigen i Vietnam danner bakteppet. En norsk journalist fra Groruddalen, Kent Sørensen, blir fanget av begivenhetene da han mange år senere tar imot en spesiell utfordring under sin ferie i Phan Thiet.

Vietnam som bakteppe

En av naboene til feriehuset, den tidligere soldat Hai, er funnet død. Han er skutt med sitt gamle tjenestevåpen, en rusten amerikansk rifle av merket M-1-Garand. Sørensen blir overlatt en pappeske med dagbøker og brev som soldaten Hai har etterlatt seg.

Bookis er en norsk nettbokhandel for kjøp og salg av bøker, som ble lansert av gründerne Arne-Morten Willumsen og Lasse Brurok i 2017. Tanken bak konkurransen er å løfte fram litt mindre kjente forfattere.

– Vi er veldig opptatt av å vise en bredde av bøker, og med Ulest ønsker vi å løfte frem alle de flinke og kreative forfatterne her i landet, som av ulike grunner ikke har nådd helt ut til den store lesergruppen ennå, sier leder av Ulest, Theresa Brandal Sande.