Bok

Kaker og blomster: I dag ble Hovde hyllet på arbeidsplassen med diplomet, blomster, kaker og kaffe. Her står han sammen med leder i Oslo mållag, Kristofer Stavseng (t.v) (Foto: Nikolai Hjetland).

Mottok «Målblomen» for sin kamp for nynorsken: – Føles veldig stort, og jeg er veldig stolt

Abonnement
MELLOM TO PERMER: En stolt Roger Pihl har samlet fotografiens historie mellom to permer. Her fra lanseringen – med familie, venner og fagfolk til stede.

Roger Pihls mesterverk

Abonnement
EN GAVE TILBAKE: Bjørn Gjellum fikk slag for fem år siden og takker Forsterket Rehabilitering på Aker for at han i dag kan gå ved hjelp av en krykke. Mandag var han tilbake på avdelingen for å dele ut boka om veien tilbake. Her er sykepleier Markus Berg (f.v.), fysioterapeut Magnus Hågå, Bjørn Gjellum, avdelingssykepleier Therese Skogsberg og avdelingsleder for fysio og ergo, Ingvild Rosseland.
Fikk hjerneblødning:

«Slag-Bjørn» kom seg på beina igjen og skrev bok om opplevelsen

Abonnement
FORAN BLOKKA DER ALT STARTET: Frank Hoen viser stolt fram Haugerudbanden-skjerfet sitt og poserer foran blokka han vokste opp i. Moren bor der fortsatt.

«Vill ungdom» er en bok med historier. – Kriminelle historier

Abonnement
DEBUTFORFATTEREN: Carina Edine, forfatter av «ingen lytter», gjør seg klar til å skrive en ny bok.

En nyskapt debutant på litteraturens scene

Abonnement
FORFATTEREN: Brynjulf Jung Tjønn, som har skrevet den prisvinnende diktsamlingen «Kvit, norsk mann», trodde aldri han skulle få muligheten til å snakke så mye om boken sin. Boka har vært viktig for selvfølelsen og forfatterskapet hans.

Haugenstua skole bokbader prisvinnende forfatter på Deichman Stovner

Abonnement
BOKBADET: Her sitter fra venstre: Odd Karsten Tveit, Sahra Jaber og Wasim Zahid.

Bokbad med Odd Karsten Tveit og Palestina-boka hans: – Ungdom bekymret for fremtiden

Abonnement
OMSLAGET: «Lindebergevangeliet» var egentlig forkledd i en blåfarge før Grønn kom på ideen. Han hadde et bilde av den klassiske murveggen fra barndomshjemmet hans. Omslaget symboliserer å gå inn døren til blokka på Lindeberg.
Boka om Lindeberg:

Jubel på Lindeberg for 3. plass på Norlis Topp 10

Abonnement
TILBAKE PÅ LINDEBERG: Da forfatter Hans Christian Grønn skulle møte avisen, var det naturlig å møtes utenfor barndomshjemmet og gamle skolen. I bakgården pleide han og kameratene å spille fotball og leke i lilleskogen bak.
Hans Christian Grønn om oppveksten på Lindeberg:

– En kjærlighetserklæring

Abonnement
GULLPLASS: Idrettsutøvere fra Groruddalen har sanket gullmedaljer både i skisporet og på isen, og nå gjør boka om idrettsprofilene våre det samme. Her med butikksjef Janette Circhirillo. Foto: Sindre Veum Apneseth

Boka om idrettsheltene våre topper salgslista

Abonnement
DYPDYKK I FAMILIEHISTORIEN: Vidar Johan Skagen (Kalbakken) har tatt et skritt tilbake i fortiden i sin debutroman. Bildet på forsiden er av Karl Erik Harr. Foto: Caroline Hammer

Slektstreffet ble startskuddet for et dypdykk i familiehistorien

Abonnement
MER PÅ HJERTET: Øystein «Pølsa» Pettersen har mer på hjertet. Nå er han ute med sin andre bok. Foto: Emil Sjåstad Nyeng
Øystein «Pølsa» Pettersen med ny bok:

Aktuell med ny bok. – Mitt viktigste arbeid noensinne

Abonnement
TOKERUD-JURYEN: Melissa (f.v.), Sadia, Anna og Minal har sammen med resten av trinnet vært med på å kåre årets beste ungdomsbok. Samtidig har de fått større glede av bøker enn tidligere. Foto: Privat

– Hvis jeg hører at andre har lest ferdig en bok, da tenker jeg at jeg kan klare det jeg også

LÅSER OPP NAV-PORTEN: Mange kjenner på at de møter en låst port når de kommer til NAV. Den porten ønsker Roger Pihl å finne nøkkelen til. Nettopp det forsøker han på i sin nyeste bok «Den lille røde bok for deg som møter NAV» – skrevet sammen med Kristina Vedel Nielsen. Foto: Martine Myhre

– Et våpen i møte med NAV. Boka skal gjøre brukerne profesjonelle

Abonnement
Øystein «Pølsa» Pettersen er klar med boka «Helt Konge!». Foto: Emil Nyeng
Øystein «Pølsa» Pettersen slipper bok

– Jeg brenner så innmari for å hjelpe folk flest ut av hamsterhjulet

Abonnement
GÅR TIL ET GODT FORMÅL: Quyen Thuy Thi Nguyen har gitt ut diktsamlingen «Uforglemmelig». Alle inntektene har hun bestemt seg for å gi til veldedighet. Foto: Caroline Hammer
Debuterer med diktsamling:

Inntekten går til veldedighet

Abonnement
ENDELIG UTE: En stolt May-Bente Vestengen med boka hun har båret med seg i over 20 år. Nå er den endelig ute for salg. Foto: Caroline Hammer
Debuterte som forfatter:

– Holdt det hemmelig for alle kollegene

Abonnement
Foto:
«Kamzy - din kamp er min kamp›

Et manifest for Groruddalen

Abonnement
GJENFORTELLER: Boka «Karis krig» av Anne Ellingsen er en glimrende gjenfortelling av et barns dramatiske opplevelser under evakueringen av Finnmark og Nord-Troms. Foto:
Barnebok for alle:

Krigen slik barn opplevde den

Abonnement
GAMLE TRAKTER: Yngve Kveine bor ikke lenger på Linderud, men faren gjør fremdeles det. Å skrive historier med Linderudblokkene som kulisser faller forfatteren lett. Foto:
Yngve Kveines debutroman om 80- og 90-tallets Linderud nominert til Ulest-pris:

– Utrolig gøy å få være med på dette

Abonnement