Bok

OMSLAGET: «Lindebergevangeliet» var egentlig forkledd i en blåfarge før Grønn kom på ideen. Han hadde et bilde av den klassiske murveggen fra barndomshjemmet hans. Omslaget symboliserer å gå inn døren til blokka på Lindeberg.
Boka om Lindeberg:

Jubel på Lindeberg for 3. plass på Norlis Topp 10

Abonnement
TILBAKE PÅ LINDEBERG: Da forfatter Hans Christian Grønn skulle møte avisen, var det naturlig å møtes utenfor barndomshjemmet og gamle skolen. I bakgården pleide han og kameratene å spille fotball og leke i lilleskogen bak.
Hans Christian Grønn om oppveksten på Lindeberg:

– En kjærlighetserklæring

Abonnement
GULLPLASS: Idrettsutøvere fra Groruddalen har sanket gullmedaljer både i skisporet og på isen, og nå gjør boka om idrettsprofilene våre det samme. Her med butikksjef Janette Circhirillo. Foto: Sindre Veum Apneseth

Boka om idrettsheltene våre topper salgslista

Abonnement
DYPDYKK I FAMILIEHISTORIEN: Vidar Johan Skagen (Kalbakken) har tatt et skritt tilbake i fortiden i sin debutroman. Bildet på forsiden er av Karl Erik Harr. Foto: Caroline Hammer

Slektstreffet ble startskuddet for et dypdykk i familiehistorien

Abonnement
MER PÅ HJERTET: Øystein «Pølsa» Pettersen har mer på hjertet. Nå er han ute med sin andre bok. Foto: Emil Sjåstad Nyeng
Øystein «Pølsa» Pettersen med ny bok:

Aktuell med ny bok. – Mitt viktigste arbeid noensinne

Abonnement
TOKERUD-JURYEN: Melissa (f.v.), Sadia, Anna og Minal har sammen med resten av trinnet vært med på å kåre årets beste ungdomsbok. Samtidig har de fått større glede av bøker enn tidligere. Foto: Privat

– Hvis jeg hører at andre har lest ferdig en bok, da tenker jeg at jeg kan klare det jeg også

LÅSER OPP NAV-PORTEN: Mange kjenner på at de møter en låst port når de kommer til NAV. Den porten ønsker Roger Pihl å finne nøkkelen til. Nettopp det forsøker han på i sin nyeste bok «Den lille røde bok for deg som møter NAV» – skrevet sammen med Kristina Vedel Nielsen. Foto: Martine Myhre

– Et våpen i møte med NAV. Boka skal gjøre brukerne profesjonelle

Abonnement
Øystein «Pølsa» Pettersen er klar med boka «Helt Konge!». Foto: Emil Nyeng
Øystein «Pølsa» Pettersen slipper bok

– Jeg brenner så innmari for å hjelpe folk flest ut av hamsterhjulet

Abonnement
GÅR TIL ET GODT FORMÅL: Quyen Thuy Thi Nguyen har gitt ut diktsamlingen «Uforglemmelig». Alle inntektene har hun bestemt seg for å gi til veldedighet. Foto: Caroline Hammer
Debuterer med diktsamling:

Inntekten går til veldedighet

Abonnement
ENDELIG UTE: En stolt May-Bente Vestengen med boka hun har båret med seg i over 20 år. Nå er den endelig ute for salg. Foto: Caroline Hammer
Debuterte som forfatter:

– Holdt det hemmelig for alle kollegene

Abonnement
Foto:
«Kamzy - din kamp er min kamp›

Et manifest for Groruddalen

Abonnement
GJENFORTELLER: Boka «Karis krig» av Anne Ellingsen er en glimrende gjenfortelling av et barns dramatiske opplevelser under evakueringen av Finnmark og Nord-Troms. Foto:
Barnebok for alle:

Krigen slik barn opplevde den

Abonnement
GAMLE TRAKTER: Yngve Kveine bor ikke lenger på Linderud, men faren gjør fremdeles det. Å skrive historier med Linderudblokkene som kulisser faller forfatteren lett. Foto:
Yngve Kveines debutroman om 80- og 90-tallets Linderud nominert til Ulest-pris:

– Utrolig gøy å få være med på dette

Abonnement
MORSOMME HISTORIER: Even Saugstad har valgt å samle en rekke morsomme historier i sin nye bok. Foto:

50 rare, morsomme og spesielle historier fra Østmarka

Abonnement
NYESTE I SAMLINGEN: Suresh Chandra Shukla har gitt ut flere diktsamlinger. Nå håper han å få oversatt sin nyeste samling til flere språk. Foto:

Klar for neste litteratursteg

Abonnement
LIDENSKAPSVERK: John Øyvind Hovde med boka «Norske aper». Å starte eget forlag er resultatet av en lidenskap for litteratur. Foreløpig er det fortsatt bare et hobbyprosjekt, men målet er å utvikle seg videre. Foto:
Driver forlag fra Grorud:

Høy kvalitet på norsk litteratur

Abonnement
BOKLANSERING: Her er Ewy Halseth i samtale med Bjørg Marianne Leonardsen i forbindelse med lanseringen av diktboka «Vindpust» på Deichman Stovner. Foto:

Samlet tankene i diktbok

Abonnement
VIDERE TIL SISTE DELFINALE: Einar Kr. Holtet har akkurat blitt nominert videre i Ulest-konkurransen, og det med sin skjønnlitterære debut, Soldat Hai. Forfatteren som vinner, er med i kåringen om å bli Årets Ulest. Foto:
Stovner-forfatter videre i ny bokkonkurranse:

Soldat Hai kan bli årets Ulest

RETTE ELEMENT: Når du plasserer Roger Pihl i avishusets egen «bibliotekkjeller» føler han seg hjemme. Vi har allerede flere bøker av den godeste Roger i hyllene. Etter at han kom på besøk kan vi nå plassere ytterligere tre bøker i hyllene han er involvert i. Foto:

Roger gir ut tre bøker på rappen

Abonnement
SNART I MÅL: Foran fra venstre (sittende på stoler): Maiza, Zara, Sammy og Timur. Bak fra venstre: Kursleder Roger Pihl, Sumayaah, Rida, Mona, Inji, Mina, Iba og Ayaan. Legg merke til alle tittelforslagene på veggen bak. Foto:

Snart blir det bok laget av disse ungdommene

Abonnement