KLOK OG SNILL: Det er en voksen tanke som ligger bak Viljes idé om å selge utvokste klær billig. Foto: Sindre Veum Apneseth
KLOK OG SNILL: Det er en voksen tanke som ligger bak Viljes idé om å selge utvokste klær billig. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

Sparer til gård og kyllingegg:

De fravokste klærne gikk for én krone plagget

Miljøagenten Vilje er glad i både dyr og natur. Derfor solgte hun sine fravokste klær til nærmest gi bort-pris. Pengene sparer hun til gård og kyllingegg.

Vilje (7) på Lindeberg har vokst seg stor og sterk og nå er det flere av klærne hennes som ikke passer lenger. Da bestemte hun og mor, Andrea Aalrust Shaw, at de fravokste klærne skulle selges.

Både regntøy, sko og leker skulle bort, og prisen var ikke så alt for ille; Én krone pr. vare. Prisen har de valgt å gjøre så lav som mulig av to grunner:

1) Én-kroningen er Viljes favoritt og…

2) Gode priser appellerer godt til folk!

Og nye eiere til klærne betyr ikke bare penger i sparegrisen til Vilje, det er også gevinster å høste i et miljø-perspektiv.

– Vi selger fordi; hvis vi kaster det i søppelet, så er ikke det miljøvennlig. Kanskje det er lettere å kjøpe hvis det er kjempebillig, sier Vilje.

Vilje og logistikkansvarlig Andrea Aalrust Shaw.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Vilje og logistikkansvarlig Andrea Aalrust Shaw.
Foto: Sindre Veum Apneseth

Hun går på Skjønnhaug skole og er en del av Miljøagentene på Lindeberg.

– Vi passer på naturen, og av og til har vi små møter.

– Hvorfor skal vi passe på naturen. Er det ikke nok at naturen passer på seg selv?

– Fordi at hvis vi ikke passer på naturen, kan mennesker dø.

7-åringen røper også hva pengene skal gå til. De sparer hun til en gård og mange kyllingegg. I påsken har Vilje vært på museum, litt hjemme, og lekt ute ganske mye.