ellfurkir

Takk til Hjalmar Kielland fra Ellingsrud og Furuset menighet

Ellingsrud og Furuset menighet har mottatt den triste meldingen om at Hjalmar Kielland er gått bort. En hedersmann, samfunnsbygger og ildsjel som har hatt stor betydning for Groruddalen har forlatt oss. En personlighet med et varmt hjerte, godt humør og alltid med et lurt smil.

Hjalmar Kielland og hans avis Akers Avis Groruddalen har hatt, og har fortsatt, stor betydning for kirkene og menighetene i Groruddalen. Avisa har alltid gitt kirkene veldig god støtte – både i motgang og fremgang. Avisa dekker uten unntak både små og store begivenheter, noe som er viktig for en lokalavis og for befolkningen i Groruddalen.

Ellingsrud og Furuset menighet var for noen år siden i en krise med trussel om nedlegging av Ellingsrud kirke. Hjalmar og avisa sto alltid på menighetens side og ga all den støtte som det var mulig å gi i den vanskelige tiden som vi måtte gjennom. Avisa som talerør hadde en uvurderlig betydning for kampen som ble ført.

Vi minnes Hjalmar Kielland med stor takknemlighet. Hjalmar har gitt rom for mangfoldet i Groruddalen, og har både bygget opp og støttet mye av foreningslivet som vi alle i dag er stolte av. Hjalmar etterlater seg et livsverk som vil leve videre i mange generasjoner.

Bjørn Edvard Engstrøm
Klara Vogl
Gunnar Hirsch