KONTRAKTEN ER SIGNERT: Jorid Ertvaag og Frøya Sjømat har omsider fått napp på kroken og landet nytt utsalgssted.
KONTRAKTEN ER SIGNERT: Jorid Ertvaag og Frøya Sjømat har omsider fått napp på kroken og landet nytt utsalgssted.Bilde 1 av 2
GJENKJENNELIG: Noen kaller den høyblokka, andre gamle Økernsentret. På den andre siden, støtende mot T-banen, finner man i fremtiden vogna til Jorid Ertvaag og Frøya Sjømat.
GJENKJENNELIG: Noen kaller den høyblokka, andre gamle Økernsentret. På den andre siden, støtende mot T-banen, finner man i fremtiden vogna til Jorid Ertvaag og Frøya Sjømat. Bilde 2 av 2

Vurderte å legge ned etter en tøff tid:

Tålmodigheten har lønnet seg – nå gjenåpner Frøya Sjømat

Medeier Jorid Ertvaag smiler bredt når hun møter avisa rett før jul, men sier det har vært tungt etter at de måtte flytte fra Alfaset, og legger ikke skjul på at de vurderte å stenge for godt.

– Fantastisk, rett og sett. Som jeg har sagt tidligere har det vært veldig stressende, og vi har lett mange steder, og nå kan vi endelig senke skulderen og nyte julen, sier Jorid Ertvaag.

Hun er medeier i Frøya Sjømat som inntil juli solgte sjømat på Alfaset fra en liten vogn.

Frøya Sjømat på Alfaset må stenge – håper å være i gang igjen i august

Den populære sjømatforhandleren hadde kunder som kom utenbys fra for å handle hos dem, og både Jorid - som driver med ektemannen Oddvar og Christer Gove - og kundene var preget da de i sommer fikk beskjed om at de måtte stenge og flytte fra Alfaset da grunneier planla utbygging av ladestasjoner. Siden da har de vært på utkikk etter et nytt utsalgssted.

Fremdeles ingen napp for Frøya Sjømat: – I verste fall må vi stenge for godt

En prosess de trodde skulle gå fort, men som først kom i mål nå i desember. Frøya Sjømat har fått nytt salgssted på Økern ved ved gamle Økernsentret.

Unike

– Det blir den beste julen på lenge, det er nesten magisk, og tenk at det kom på plass, så tett på julen, smiler Jorid.

Etter planen åpner de første eller andre helg i janaur. Det har vært en tøff periode uten et utsalgssted, og nå skal trioen ta seg en fortjent pust i bakken.

– Det har vært utrolig stressende. Vi har ringt rundt og banket på dører. Vi har forhørt oss hos mange og til og med fått ja, og så har de ombestemt seg. Vi får ikke vite hvorfor, annet enn at vi ikke passer inn i konseptet deres, sier Jorid.

Men for noen måneder siden fikk de telefonen de hadde ventet på, og nylig ble kontrakten signert. Frøya Sjømat kommer til å stå ved ByLab Oslo som holder til på siden av Økernsentret vendt mot t-banen.

– Det finnes mange kebabsjapper i byen, men ikke så mange som dere?

– Det er oss og Skalldyrekspressen på Holtet.

– Det har vært slitsomt, for vi har hatt mye håp, men så går man litt i gulvet når man får avslag. Men vi har støttet hverandre så godt vi kan.

Alle veier fører til Økern

Mens arbeidet med å finne nytt utsalgssted har pågått, har de vært nødt til å ta imot bestillinger og selge fra lageret sitt. De har hatt god og hyggelig dialog med kundene sine som til og med har forsøkt å hjelpe til i prosessen med å lande et utsalgssted.

– En hadde snakket med sjefen sin som hadde vært rundt og mast og forsøkt å finne et sted for oss. De har stått på, og det er helt magisk. Jeg blir rørt, og jeg gleder meg til å komme i gang og gi mange gode klemmer til dem.

GJENKJENNELIG: Noen kaller den høyblokka, andre gamle Økernsentret. På den andre siden, støtende mot T-banen, finner man i fremtiden vogna til Jorid Ertvaag og Frøya Sjømat.

De var selv nøye med hvor utsalgsstedet skulle være, og den nye lokasjonen måtte innfri flere kriterier, blant annet en sentral plassering. Det får de på Økern med umiddelbar nærhet til t-banen, Østre Aker vei og Riksvei 4.

– En livsstil

Jorid legger ikke skjul på at perioden uten et utsalgssted har vært et tapsprosjekt, men at de har valgt å holde det gående for å markedsføre seg og holde seg relevante.

– Vise at vi fremdeles eksiterer, legger hun til.

– Vurderte dere noen gang å gi dere?

– Et par ganger. Men Christer er en superoptimist, og når vi har vært nedfor har vi støttet og motivert hverandre.

På Økern har de fått signaler om at de kan bli stående lenge, og Jorid er toppmotivert til å starte opp igjen.

– Det blir jo en livsstil.

Julehygge

Før de åpner skal de som sagt feire jul. Jorid og ektemannen Oddvar feirer hjemme  i Oslo.

– Blir det servert sjømat, da?

– Ribbe, smiler Jorid.

– Favoritt-julefilm?

– Man kommer ikke utenom Love Actually og selvfølgelig Grevinnen og hovmesteren. Og så blir nok TV-en stående på NRK gjennom julaften, avslutter hun.