Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Tegnekonkurranse for sneipfritt nærmiljø

Naturvernforbundet i Groruddalen og Ellingsrudåsen frivilligsentral inviterer til tegnekonkurranse for kampanjen «snus- & sneipfritt nærmiljø». Fristen er 31. januar.

De har fått støtte fra Oslo kommunes «Plastforsøplingsfri miljøhovedstad» til en kampanje for «Snus- & sneipfritt nabolag». I første runde får de støtte til en pilot på Ellingsrud og Stovner, men kampanjen kan enkelt overføres til andre steder etter hvert. 

Bakgrunnen er de betydelige mengdene med sigarettsneiper og snusputer som kastes på bakken. Disse inneholder plast og gift som da spres i naturen.

Skilt og plakater som kan henges på strategiske steder skal lages, men en illustrasjon som gir et tydelig blikkfang på plakaten trengs. Derfor utlyser de nå en tegnekonkurranse hvor både barn og voksne, profesjonelle og amatører kan delta.

Plakat med tegning og tekst

Illustrasjonen skal være på en A4-plakat og tydelig få fram budskapet i teksten: «Vær en hverdagshelt! Visste du at sigarettfilter og snusputer inneholder plast og giftstoffer? Blir de kastet på bakken eller i do, er sjansen stor for at de finner veien til havet gjennom regn som skyller de ned i avløpskummene. Fugler, pattedyr og fisk spiser plasten og dør etter hvert av giftige partikler og sult. Takk for at du kaster sneiper og snusputer i søpla. #reddetdyr #snusogsiggisøppla.

Vinnerbidraget får både premie og ærefulle påkjennelser. I tillegg til å få tegningen trykket på en av Líf Lagas eplesaftetiketter i 2020 får vinneren 3000 kroner. Andreplass får et universal gavekort på 500 kroner og tredjeplass får en ryggsekk.

Kriterier for tegnekonkurransen

Du kan tegne for hånd, male eller bruke pc.

Tegningen må framheve innholdet i teksten på en tydelig og iøynefallende måte.

Tegningen må være godt synlig på plakat/skilt.

Barn og voksne, profesjonelle og amatører ønskes velkommen til å delta.

Du kan gjerne levere flere bidrag.

Plagiat er ikke tillatt.

Innsendte bidrag må kunne benyttes i kampanjen med bildekreditering.

Flere premier kan tilkomme. Bidrag sendes til pioner8@frisurf.no innen 31. januar 2020. Jury er initiativtakerne til kampanjen. Vinnertegningene publiseres i Akers Avis Groruddalen.